coinbase_komt_met_eigen_theorie_over_quadrigacx

Coinbase komt met eigen theorie over QuadrigaCX

De CEO van crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, heeft een aantal interessante tweets geplaatst met betrekking tot de situatie rondom de Canadese crypto exchange QuadrigaCX. Uit het onderzoek is het volgens Armstrong onwaarschijnlijk dat het om een exit scam zou gaan.

QuadrigaCX was de grootste Canadese exchange totdat het flink in de problemen kwam. De CEO van de exchange overleed namelijk afgelopen december, en hij was de enige met toegang tot de wallets van de exchange. Daardoor zou zo’n $150 miljoen aan cryptocurrency van QuadrigaCX’s klanten verloren zijn gegaan.

In zes tweets legt Armstrong uit wat hij denkt dat er is gebeurt. Hij benadrukt dat het om pure speculatie gaat, en dat pas na een officieel onderzoek kan worden bepaald wat er precies gebeurd is. Dit is wat Armstrong denk dat er is gebeurd:

1. We hebben clusters geïdentificeerd die lijken op de “cold storage” van QCX, die door een mens (handmatig) werden bestuurd, en de saldi daarvan zijn begin 2018 verplaatst;
2. QCX was een van de oudste exchanges (opgericht in 2013). Als ze een exit-scam hadden willen uitvoeren, dan zouden ze dit waarschijnlijk beter getimed hebben;
3. Ze kregen in juni 2017 te maken met een bug waarbij miljoenen verloren gingen. https://www.reddit.com/r/ethereum/comments/6ettq5/statement_on_quadrigacx_ether_contract_error/ … Dit is wanneer we de crypto naar de “cold storages” verplaatst zien worden;
4. Patronen van verzendingen uit cold storage suggereren dat ze probeerden de exchange in stand te houden; (nogmaals een gok)
5. De bearmarkt van 2018 sloeg toe wat hen nog verder in de problemen bracht;
6. Volgorde van gebeurtenissen suggereert dat het om mismanagement ging, met daarna een poging om het te verdoezelen.

Advertentie

Volgens Armstrong zouden een aantal insiders hebben geweten dat de exchange ten onder ging. Uiteindelijk werd de dood van de CEO gebruikt om het bedrijf volledig tot zinken te laten brengen, met als reden dat de CEO als enige toegang had tot deze wallets.

Veel ex-QuadrigaCX klanten denken echter dat het wel om een exit scam ging vanwege een aantal verdachte feiten. Zo zou de CEO van QuadrigaCX 12 dagen voor zijn dood nog zijn testament hebben bijgewerkt. Daarnaast stuurde de exchange op 6 februari “per ongeluk” 103 bitcoins (BTC), ter waarde van $468.675 naar die ontoegankelijk cold wallets.

Op 14 februari heeft het hooggerechtshof van Nova Scotia twee advocatenkantoren aangewezen om de slachtoffers van het debacle te vertegenwoordigen. Hopelijk biedt de rechtszaak meer duidelijkheid voor de klanten, die in sommige gevallen honderdduizenden dollars verloren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.

Advertentie
Ad
Ad
Bitvavo
Reviewed
€6.688,00 Kopen
1
1
Coinmerce
Reviewed
€6.715,73 Kopen
2
2
SATOS
Reviewed
€6.739,15 Kopen
3
3
Litebit
Reviewed
€6.742,41 Kopen
4
4
Anycoin Direct
Reviewed
€6.756,32 Kopen
5
5
Bitonic
Reviewed
€6.756,46 Kopen
Laatste nieuws