Rico Engelbarts
23/02/2019 06:00 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 23/02/2019 06:00

Coinbase komt met eigen theorie over QuadrigaCX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
coinbase_komt_met_eigen_theorie_over_quadrigacx

Foto: rarrarorro/Shutterstock

De CEO van crypto exchange Coinbase, Brian Armstrong, heeft een aantal interessante tweets geplaatst met betrekking tot de situatie rondom de Canadese crypto exchange QuadrigaCX. Uit het onderzoek is het volgens Armstrong onwaarschijnlijk dat het om een exit scam zou gaan.
QuadrigaCX was de grootste Canadese exchange totdat het flink in de problemen kwam. De CEO van de exchange overleed namelijk afgelopen december, en hij was de enige met toegang tot de wallets van de exchange. Daardoor zou zo’n $150 miljoen aan cryptocurrency van QuadrigaCX’s klanten verloren zijn gegaan.
In zes tweets legt Armstrong uit wat hij denkt dat er is gebeurt. Hij benadrukt dat het om pure speculatie gaat, en dat pas na een officieel onderzoek kan worden bepaald wat er precies gebeurd is. Dit is wat Armstrong denk dat er is gebeurd:

1. We hebben clusters geïdentificeerd die lijken op de “cold storage” van QCX, die door een mens (handmatig) werden bestuurd, en de saldi daarvan zijn begin 2018 verplaatst;
2. QCX was een van de oudste exchanges (opgericht in 2013). Als ze een exit-scam hadden willen uitvoeren, dan zouden ze dit waarschijnlijk beter getimed hebben;
3. Ze kregen in juni 2017 te maken met een bug waarbij miljoenen verloren gingen. https://www.reddit.com/r/ethereum/comments/6ettq5/statement_on_quadrigacx_ether_contract_error/ … Dit is wanneer we de crypto naar de “cold storages” verplaatst zien worden;
4. Patronen van verzendingen uit cold storage suggereren dat ze probeerden de exchange in stand te houden; (nogmaals een gok)
5. De bearmarkt van 2018 sloeg toe wat hen nog verder in de problemen bracht;
6. Volgorde van gebeurtenissen suggereert dat het om mismanagement ging, met daarna een poging om het te verdoezelen.

Volgens Armstrong zouden een aantal insiders hebben geweten dat de exchange ten onder ging. Uiteindelijk werd de dood van de CEO gebruikt om het bedrijf volledig tot zinken te laten brengen, met als reden dat de CEO als enige toegang had tot deze wallets.
Veel ex-QuadrigaCX klanten denken echter dat het wel om een exit scam ging vanwege een aantal verdachte feiten. Zo zou de CEO van QuadrigaCX 12 dagen voor zijn dood nog zijn testament hebben bijgewerkt. Daarnaast stuurde de exchange op 6 februari “per ongeluk” 103 bitcoins (BTC), ter waarde van $468.675 naar die ontoegankelijk cold wallets.
Op 14 februari heeft het hooggerechtshof van Nova Scotia twee advocatenkantoren aangewezen om de slachtoffers van het debacle te vertegenwoordigen. Hopelijk biedt de rechtszaak meer duidelijkheid voor de klanten, die in sommige gevallen honderdduizenden dollars verloren.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter.
Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Nieuwe memecoin strategie op Bitvavo: ‘Veel effectiever dan bitcoin’
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie