Koop nu het goedkoopst bitcoin bij Bitvavo

Coinbase neemt crypto custodian Xapo over, CEO ziet steeds meer institutionele investeerders

Brian Armstrong, CEO en medeoprichter van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, zegt dat de institutionele investeerders eindelijk de cryptocurrency-markt zijn ingestapt.

Een jaar geleden was het nog maar de vraag of institutionele investeerders bitcoin (BTC) zouden kopen, maar nu is er een duidelijke trend te zien meldt Armstrong op 16 augustus op Twitter:

- Advertentie -

Of instituties crypto zouden gaan adopteren of niet, was ongeveer 12 maanden geleden nog maar de vraag. Ik denk dat het veilig is om te zeggen dat we nu het antwoord weten. We zien $200 tot 400 miljoen per week aan nieuwe cryptocurrency stortingen die binnenkomen van institutionele klanten.

Aldus Armstrong. Daarnaast kondigt Coinbase Custody aan dat het crypto custodian Xapo heeft overgenomen. Coinbase Custody zou nu de grootste crypto custodian, oftewel opslagdienst voor cryptocurrency, ter wereld zijn en beheert meer dan $7 miljard aan activa.

Volgens Fortune is Xapo overgekocht voor een bod van $55 miljoen waarmee Coinbase Fidelity Investments wist te verslaan. Xapo werd in 2013 opgericht en staat voornamelijk bekend voor zijn cryptocurrency-wallet dienst die gebruik maakt van een fysieke kluis onder een berg in Zwitserland.

Volgens een interne bron zouden de meeste van Xapo’s grootste klanten al hun bitcoin overgemaakt hebben aan Coinbase. Het zou gaan om meer dan 514.000 BTC ter waarde van $5,1 miljard. Verder meldt Fortune dat er nog $3.5 miljard over is bij klanten van Xapo en mochten deze ook naar Coinbase gaan dan zou het bedrijf meer dan 860.000 BTC beheren.

Barclays, een van ’s werelds grootste banken, beëindigde plotseling eerder deze week de samenwerking met Coinbase. Hierdoor heeft Coinbase geen toegang meer tot FPS, een systeem waarmee men direct Britse ponden op de exchange kan verhandelen. Naar verluidt zal Coinbase in de toekomst met ClearBank gaan samenwerken.

Onlangs werd Coinbase vrijgesproken door een Amerikaanse rechter voor fraude omtrent de notering van bitcoin cash (BCH) in 2017. De exchange moet eventueel nog wel terechtstaan voor nalatigheid.

Heb je maandag de nieuwe koersanalyse van onze analist David gemist? Volgens hem is er mogelijk zwaar weer op komst voor bitcoin (BTC)! Klik hier om Davids laatste column te lezen!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.365,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.337,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.390,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.395,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.409,70 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€11.365,00 Kopen
1
SATOS
Reviewed
€11.337,30 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€11.390,30 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€11.395,50 Kopen
4
Bitonic
Reviewed
€11.409,70 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin bulls zetten door!

Daar was 'ie dan, de expansie van de beweging die afgelopen 8 oktober werd ingezet. Alle ingrediënten zijn momenteel aanwezig om de bitcoin koers...