Simon Bosch Simon Bosch
08/08/2023 08:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 08:14

Crypto-bedrijven zien opleving, verslaan zelfs de bitcoin koers

Nieuws
Crypto-bedrijven zien opleving, verslaan zelfs de bitcoin koers

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De crypto-industrie werkt langzaam zijn weg uit een bewogen bearmarkt. Veel bedrijven zijn failliet gegaan, en de angst dat nog meer bedrijven onderuit zullen gaan is er nog steeds. Maar het tweede kwartaal blijkt juist erg gunstig te zijn geweest voor veel crypto-bedrijven in de industrie. Sommige bedrijven hebben zelfs voor het eerst winst gemaakt.

🚀 Gratis crypto: Nederlandse broker maakt lezers van Crypto Insiders vandaag SHIB miljonair; pak jouw gratis 1.500.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

MicroStrategy opnieuw ‘beter dan bitcoin’

MicroStrategy (MSTR) is al sinds het in bitcoin (BTC) investeert één van de meest vocale bedrijven in de crypto-industrie, zo praat het graag over hoe goed het aandeel de afgelopen maanden heeft gepresteerd ten opzichte van andere activa. Dat was bij de aankondiging van de nieuwste kwartaalcijfers niet anders.

In het tweede kwartaal van 2023 boekte het 22,2 miljoen dollar aan omzet. Dat is een grote verbetering ten opzichte van het verlies van 1,1 miljard dollar van het tweede kwartaal in 2022. Ook waren de prestaties van het aandeel weer erg gunstig.

Gemeten vanaf begin april tot en met de top steeg het aandeel namelijk bijna 40% harder dan bitcoin, alhoewel de helft van dit rendement begin augustus weer is ingeleverd. Eén van de factoren hierin zal zijn dat het in juli zijn grootste aankoop van BTC in twee jaar tijd heeft gedaan.

Advertisement

Crypto exchange Coinbase diversifieert

Voor Coinbase geldt dat de omzet uit transactiekosten van het handelsplatform is gedaald, wat komt door de flink lagere transactievolumes waar de hele markt mee kampt. Het wist een omzet van 708 miljoen dollar te behalen. Dat is minder dan dat van het voorgaande kwartaal (772,5 miljoen dollar), maar toch was het meer dan de verwachte 628 miljoen dollar. Voor investeerders was het dus een meevaller.

Ook was het tweede kwartaal het eerste waarin Coinbase voor het eerst meer winst uit andere bedrijfsonderdelen dan uit handelscommissies haalde. Dat geeft aan dat de cryptobeurs zijn inkomsten goed weet te diversifiëren. Vermoedelijk zijn de verschillende bedrijven die met Coinbase willen samenwerken voor het aanbieden van Exchange Traded Funds (ETF’s) hier een belangrijke factor in.

🔔 Vandaag: Alle Nederlanders crypto-bezitters krijgen €60 gratis goud
  • Advertentie
  • GoldRepublic

Robinhood maakt voor het eerst winst

Minstens zo opvallend is Robinhood. Dit handelsplatform richt zich naast op crypto ook op aandelen, waardoor het wellicht minder last zal hebben gehad van de bearmarkt van vorig jaar. Sinds april is het ook mogelijk om je crypto van Robinhood af te halen.

Toch was het afgelopen kwartaal juist de eerste waarin het winst heeft gemaakt. Het netto-inkomen bedroeg een bescheiden 25 miljoen dollar. Dat klinkt misschien niet zo positief, maar in het eerste kwartaal van 2023 boekte het nog een verlies van 511 miljoen dollar. Bovendien is het gebrek aan winst geen uitzondering. Veel technologiebedrijven staan erom bekend dat ze jarenlang geen winst boeken. Of dat positief is of niet verschillende meningen over.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement

Trending Nieuws nieuws

Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Bitget Beschermingsfonds: een voortdurend streven naar transparantie
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
Gaat dit social mediaplatform Facebook voorbij?
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
We geven onze lezers vandaag €10 Bitcoin cadeau!
Advertisement