Simon Bosch Simon Bosch
08/08/2023 08:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/08/2023 08:14

Crypto-bedrijven zien opleving, verslaan zelfs de bitcoin koers

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-bedrijven zien opleving, verslaan zelfs de bitcoin koers

Foto: photo_gonzo / Shutterstock.com

De crypto-industrie werkt langzaam zijn weg uit een bewogen bearmarkt. Veel bedrijven zijn failliet gegaan, en de angst dat nog meer bedrijven onderuit zullen gaan is er nog steeds. Maar het tweede kwartaal blijkt juist erg gunstig te zijn geweest voor veel crypto-bedrijven in de industrie. Sommige bedrijven hebben zelfs voor het eerst winst gemaakt.

Genesis mag $3 miljard in crypto terugbetalen, dump aanstaande?
Genesis mag $3 miljard in crypto terugbetalen, dump aanstaande?

MicroStrategy opnieuw ‘beter dan bitcoin’

MicroStrategy (MSTR) is al sinds het in bitcoin (BTC) investeert één van de meest vocale bedrijven in de crypto-industrie, zo praat het graag over hoe goed het aandeel de afgelopen maanden heeft gepresteerd ten opzichte van andere activa. Dat was bij de aankondiging van de nieuwste kwartaalcijfers niet anders.

In het tweede kwartaal van 2023 boekte het 22,2 miljoen dollar aan omzet. Dat is een grote verbetering ten opzichte van het verlies van 1,1 miljard dollar van het tweede kwartaal in 2022. Ook waren de prestaties van het aandeel weer erg gunstig.

Gemeten vanaf begin april tot en met de top steeg het aandeel namelijk bijna 40% harder dan bitcoin, alhoewel de helft van dit rendement begin augustus weer is ingeleverd. Eén van de factoren hierin zal zijn dat het in juli zijn grootste aankoop van BTC in twee jaar tijd heeft gedaan.

Advertentie

Crypto exchange Coinbase diversifieert

Voor Coinbase geldt dat de omzet uit transactiekosten van het handelsplatform is gedaald, wat komt door de flink lagere transactievolumes waar de hele markt mee kampt. Het wist een omzet van 708 miljoen dollar te behalen. Dat is minder dan dat van het voorgaande kwartaal (772,5 miljoen dollar), maar toch was het meer dan de verwachte 628 miljoen dollar. Voor investeerders was het dus een meevaller.

Ook was het tweede kwartaal het eerste waarin Coinbase voor het eerst meer winst uit andere bedrijfsonderdelen dan uit handelscommissies haalde. Dat geeft aan dat de cryptobeurs zijn inkomsten goed weet te diversifiëren. Vermoedelijk zijn de verschillende bedrijven die met Coinbase willen samenwerken voor het aanbieden van Exchange Traded Funds (ETF’s) hier een belangrijke factor in.

Nieuwe CEO van biljoenengroep Vanguard is pro-crypto
Nieuwe CEO van biljoenengroep Vanguard is pro-crypto

Robinhood maakt voor het eerst winst

Minstens zo opvallend is Robinhood. Dit handelsplatform richt zich naast op crypto ook op aandelen, waardoor het wellicht minder last zal hebben gehad van de bearmarkt van vorig jaar. Sinds april is het ook mogelijk om je crypto van Robinhood af te halen.

Toch was het afgelopen kwartaal juist de eerste waarin het winst heeft gemaakt. Het netto-inkomen bedroeg een bescheiden 25 miljoen dollar. Dat klinkt misschien niet zo positief, maar in het eerste kwartaal van 2023 boekte het nog een verlies van 511 miljoen dollar. Bovendien is het gebrek aan winst geen uitzondering. Veel technologiebedrijven staan erom bekend dat ze jarenlang geen winst boeken. Of dat positief is of niet verschillende meningen over.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie