Jeroen van Welsenes Jeroen van Welsenes
25/01/2024 09:18 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/01/2024 22:56

Crypto exchange Coinbase slecht beoordeeld door enorme bank

Bitcoin-BTC
icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto exchange Coinbase slecht beoordeeld door enorme bank

Foto: Sharaf Maksumov/Shutterstock

Zoals je misschien wel weet, verrichten banken regelmatig onderzoek naar aandelen en classificeren ze deze op basis van hun prestaties en toekomstperspectieven. Opmerkelijk genoeg hebben de analisten van wereldbank JPMorgan de aandelen van de cryptocurrency exchange Coinbase als ‘onderwogen’ beoordeeld. Dit betekent dat ze verwachten dat het bedrijf minder goed zal presteren dan de algemene marktverwachtingen.

Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

Crypto exchange Coinbase krijgt negatief advies van JPMorgan

De classificering heeft deels te maken met de negatieve trend waar de algehele crypto markt zich in begeeft. Coinbase is logischerwijs nauw verbonden met de prestaties hiervan. Na de langverwachte lancering van de Bitcoin (BTC) Spot exchange-traded funds (ETF) is de koers gaan dalen. Terwijl het kort geleden nog een waardering van $49.000 aantikte, zitten we inmiddels op een prijs van $39.000.

De JPMorgan analisten verwachten dat het enthousiasme voor cryptocurrency ETF’s alleen maar verder zal afnemen. Dit zal volgens hen leiden tot lagere prijzen, een verminderd handelsvolume en uiteindelijk ook minder inkomsten voor Coinbase.

Investeerders die aandelen van Coinbase bezitten of overwegen te kopen, moeten rekening houden met de mogelijkheid van een waardevermindering op de korte tot middellange termijn. Het zou zomaar weer een tijd kunnen duren voordat een positief sentiment zich inzet.

Advertentie

Coinbase heeft het moeilijk met Amerikaanse waakhond

Daarnaast zijn er nog altijd onzekerheden rond het bedrijf omtrent regulatie die ook de prijs drukken. De crypto exchange wordt door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) aangeklaagd voor de ongeautoriseerde verkoop van effecten en het niet naleven van registratievoorschriften. Coinbase heeft echter een volledige verwerping van de aanklachten geëist.

De exchange stelt dat de aangeboden cryptocurrencies niet als effecten beschouwd moeten worden. De SEC daarentegen beweert dat Coinbase binnen haar regelgeving domein valt, gezien het beheer over klanten activa en het uitkeren van beloningen. Bloomberg’s senior analist Elliott Stein voorspelt een 70% kans op vrijspraak voor Coinbase in deze zaak.

Deel dit artikel
Jeroen van Welsenes

Jeroen investeerde in 2016 voor het eerst in bitcoin. Sindsdien verdiept hij zich in de achterliggende technologie en gelooft hij dat blockchain de potentie heeft – net zoals het internet – om de wereld te veranderen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie