Kevin Schijven Kevin Schijven
01/11/2019 14:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/11/2019 14:00

Crypto-exchange Deribit vergoedt $1,3 miljoen aan verliezen na bitcoin (BTC) flash crash

icon-bitcoin
Bitcoin nieuws
Crypto-exchange Deribit vergoedt $1,3 miljoen aan verliezen na bitcoin (BTC) flash crash

Foto: DaLiu/Shutterstock

Op 31 oktober vond er plotseling een zogenaamde flash crash plaats. Coinbase Pro was uit de lucht en de koers van bitcoin (BTC) daalde plotseling met meer dan $200 op de exchange. Op Deribit, een cryptocurrency-exchange voor futurescontracten, zakte de prijs zelfs naar $7.700.
Dit zorgde ervoor dat traders minder voor hun BTC verkoop kregen dan ze hadden verwacht doordat contracten automatisch werden geliquideerd. Deribit geeft toe dat de flash crash veroorzaakt werd door een miscalculatie en heeft op Twitter aangekondigd dat het $1,3 miljoen aan verliezen zal vergoeden:

Deribit zal meer dan $1,3 miljoen aan verliezen vergoeden van de BTC index databerekeningsfout op 31 oktober rond 21:00 UTC.

Het Deribit-verzekeringsfonds zal niet worden gebruikt om deze verliezen te dekken, maar de compensatie zal door Deribit worden gedekt.

Deribit gebruikt onder andere Coinbase om deze BTC index te berekenen, maar meerdere gebruikers doen melding dat Coinbase hun bestellingen heeft geannuleerd. Coinbase heeft op het moment van schrijven nog geen officiële verklaring gegeven op het incident.
Op Bybit steeg de BTC-prijs zelfs plotseling naar $15.000 en vervolgens helemaal omlaag naar $6.500. De markt leek even in chaos te zijn door de gekke sprongen in de prijzen, maar alles lijkt inmiddels weer te zijn teruggekeerd naar de niveaus voor de flash crash.
Bitcoin vierde overigens zijn verjaardag op 31 oktober. Het is inmiddels alweer 11 jaar geleden dat Satoshi Nakamoto zijn whitepaper over bitcoin had gepubliceerd.
Peter Schiff, een bekend voorstander van goud en criticus van bitcoin, beschuldigde onlangs bitcoin whales van marktmanipulatie.
Crypto Insider David zegt dat de stier weer terug is in zijn nieuwste uitgebreide wekelijkse bitcoin (BTC) koersanalyse! Benieuwd naar zijn opinie en verwachtingen? Lees zijn analyse dan hier.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie