Simon Bosch Simon Bosch
22/05/2022 07:13 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 22/05/2022 07:13

Crypto exchange vergoedt UST-kopers volledig met USDT

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto exchange vergoedt UST-kopers volledig met USDT

Foto: David Sandron/Shutterstock

De crash van het Terra-ecosysteem en de bijbehorende stablecoin TerraUSD (UST) kwam voor velen totaal onverwachts, en de gigantische waardedaling was voor veel mensen erg pijnlijk. Sommige mensen die UST op handelsplatformen hadden staan hebben geluk gehad, die kregen namelijk vergoedingen. Een Braziliaanse exchange pakt het helemaal goed aan, daar krijgen gedupeerden 100% van het verloren bedrag terug.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

UST stakers krijgen vergoeding

Het zou gaan om de exchange Nox Bitcoin. Dat schrijft Portal do Bitcoin, het nieuws lijkt nog niet te zijn bevestigd door het handelsplatform zelf. Net zoals veel andere platformen liet Nox gebruikers LUNA en UST staken om rendement te behalen. Nox verklaart aan Portal do Bitcoin dat het vertrouwen van klanten veel belangrijker is dan het financiële gemis dat het oploopt door zijn klanten te compenseren. Het lijkt specifiek te gaan om handelaren die staking hebben toegepast op UST. Over Terra’s tweede token, LUNA, wordt weinig gezegd. Verder is het onduidelijk of non-stakers ook vergoed worden.

Het is niet duidelijk of er een peildatum gekozen is, de token is namelijk nog steeds verhandelbaar. De prijs is niet stabiel, zoals je van een stablecoin zou verwachten. Er is namelijk nog geen nieuwe ‘peg’ die de prijs stabiel moet houden ten opzichte van de dollar. Het handelsplatform verklaart dat als UST op dit moment 0,06 USD waard is, dan wordt er 0,94 USD op je rekening gestort. Echter gaat het niet om reguliere dollar-banktegoeden, maar om USDT.

Ook zouden de marketingkosten die Nox Bitcoin heeft gemaakt er nog van worden afgetrokken. Nox-CEO João Paulo Oliveira schat dat er voor minimaal 620.000 Braziliaanse real (120.000 euro) aan de actie wordt besteed.

Advertentie

UST daalt nog verder

De usd-stablecoin UST begon op 9 mei met de daling. Maar het lijkt daar nog niet mee te zijn gestopt. Inmiddels is de token maar 0,05 USD waard, in plaats van 1 USD die het waard zou moeten zijn. Een waardedaling van bijna 95% dus. LUNA, de token van het hele ecosysteem, is zelfs van bijna 100 dollar vlak voor de crash naar 0,0001 dollar gegaan.

Ondertussen zijn er wel plannen voor een doorstart, waar veel voorstanders van zijn. Maar tegelijkertijd wordt Terra onderzocht door de Zuid-Koreaanse politie, en het juridische team is vertrokken.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie