Simon Bosch Simon Bosch
07/12/2023 21:28 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/12/2023 20:10

Crypto-vermogensbeheerder ARK Invest pakt winst met grote verkoop

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Crypto-vermogensbeheerder ARK Invest pakt winst met grote verkoop

Foto: T. Schneider/Shutterstock

De afgelopen maanden waren verschillende beursgenoteerde crypto-bedrijven erg in trek bij investeerders, waaronder Coinbase (COIN). Verschillende grote beleggers hebben de afgelopen tijd geïnvesteerd in het aandeel van de Amerikaanse cryptobeurs, waaronder Cathie Wood’s ARK Invest. Maar nu het aandeel de afgelopen maanden is gestegen, heeft dit bedrijf weer verkocht.

🚀 Nederlanders maken lezers van Crypto Insiders vandaag SHIBA miljonair; pak jouw gratis 1.000.000 SHIB
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

ARK Invest verkoopt Coinbase aandelen

Dat claimt Cointelegraph, die handelsinformatie verkregen zegt te hebben. Op 5 december zou ARK Invest 237.572 COIN-aandelen hebben verkocht. De koers sloot die dag voor een prijs van 140 dollar per aandeel, en het bedrijf zou minimaal 33 miljoen dollar voor de verkoop hebben gekregen.

De verkopen zouden voor drie van ARK’s fondsen zijn. Het gros hiervan was afkomstig uit de ARK Innovation ETF (ARKK) – 201.711 stuks om precies te zijn. Coinbase is met 9% de grootste positie van dit fonds, dat meer dan 8 miljard dollar waard is.

De ARK Fintech Innovation ETF (ARKF) is met een marktwaarde van 700 miljoen dollar een stuk kleiner, maar Coinbase vormt bij de huidige koersen ruim 11% van dit portfolio. Toch verkocht ARK maar 28.535 aandelen binnen dit fonds.

Het derde fonds waarin dezelfde positie is verkleind is de ARK Next Generation Internet ETF (ARKW), waar COIN opnieuw ruim 11% van het portfolio vertegenwoordigt. Dit fonds heeft momenteel een beurswaarde van 1,5 miljard dollar, maar Cathie Wood’s fonds verkocht slechts 7.326 aandelen.

Advertentie

Coinbase is in trek

Coinbase is momenteel een erg populair aandeel. De koers is sinds begin dit jaar al met ruim 360% gestegen en bereikte op dinsdag het hoogste punt sinds april van 2022. Het bedrijf heeft een aantal grote investeerders. Naast Wood kocht ook het nationale pensioenfonds van Zuid-Korea al aandelen in het bedrijf. 

Toch heeft Wood de afgelopen maanden veel COIN-aandelen verkocht. Volgens de portfoliotracker Cathie’s Ark piekte het aantal in juli, toen bekend werd dat de fondsen significante hoeveelheden hebben verkocht.

ARK Invest verkocht eind vorige maand ook aandelen in Grayscale’s bitcoin-fonds GBTC.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Belastingaangifte komt eraan: bereid je voor op deze 6 aanpassingen
Man wint €314 miljoen maar kan fluiten naar fortuin, loterij weigert uitbetaling
Man wint €314 miljoen in loterij maar kan fluiten naar fortuin
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Meer belastingvrij inkomen in 2024: dit krijg je nu extra per maand
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Zoveel belasting betaal jij in 2024 over €100.000 aan bitcoin
Bitcoin dit jaar naar $150.000, financieel expert legt uit waarom
Bitcoin ontploft en trekt de hele cryptomarkt mee omhoog
Advertentie
Advertentie