Rico Engelbarts
11/09/2020 11:17 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/09/2020 11:17

DeFi exchange Uniswap breekt maandrecord sneller dan verwacht

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
DeFi exchange Uniswap breekt maandrecord sneller dan verwacht

Foto: BestForBest/Shutterstock

Met een waanzin wekkende handelsvolume van $6.729.691.041 ($6,7 miljard), is Uniswap binnen tien dagen zijn vorige record voorbijgestreefd. Het is nu de vierde opeenvolgende maand dat de decentrale DeFi exchange zichzelf overtreft en met nog twintig dagen te gaan in september weet niemand hoe hoog het maandelijks volume zal eindigen.
Naast het succes van het platform, kunnen Ethereum (ETH)-gebruikers nu ook opgelucht ademhalen, de torenhoge fees waarover zelfs de core-ontwikkelaars zich zorgen maakten zijn na het bereiken van een recordhoogte van $15,12 weer met 75% gedaald. De fees voor Ethereum zouden volgens Blockchair op het moment van schrijven rond de $4,33 liggen.
Eerdere indicatoren lieten al zien dat Ethereum-investeerders bijzonder optimistisch zijn, maar dit wordt ook nog eens bevestigd door cryptocurrency-onderzoeksbureau Markets Science. Zij stellen namelijk dat, samenvallend met de exponentiële volumegroei van Uniswap, de opwinding over Ethereum en DeFi ook verder toeneemt.
Naast al de hype omtrent het platform en DeFi, staat Uniswap er financieel gezien ook goed voor. In tegenstelling tot veel andere gedecentraliseerde exchanges heeft Uniswap geen eigen token. Desondanks kondigde oprichter Hayden Adams op 6 augustus aan dat het platform, onder leiding van Andreessen Horowitz, een investeringsronde van $11 miljoen had voltooid.
Toch ziet Uniswap ook nieuwe uitdagingen nu de liquiditeit sinds dinsdag met meer dan 60% daalde tot de $619 miljoen. De daling komt voort uit de recente soap omtrent SushiSwap. De token, die nu overgenomen is door FTX, migreerde succesvol van Uniswap naar FTX’s gedecentraliseerde beurs, Serum.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie