Duitse crypto exchange Nuri vraagt faillissement aan

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Foto: Shutterstock/Brian A Jackson

Het lijkt erop dat het nieuwste slachtoffer van de crypto winter bekend is geworden. Het gaat hier om de Duitse crypto exchange Nuri. Volgens Reuters heeft Nuri gisteren faillissement aangevraagd nadat zij niet in staat waren om het hoofd boven het water te houden tijdens de bearmarkt.

Nuri failliet

Door de dalende markt sinds het begin van dit jaar kwam Nuri klaarblijkelijk op financieel gebied in zwaar weer terecht. Om die reden heeft het bedrijf besloten om het faillissement aan te bieden bij de rechter in Berlijn.

Volgens Handelsblatt is Nuri het eerste grote Duitse crypto bedrijf dat ten onder gaat tijdens de huidige crypto winter. Het bedrijf was niet in staat om op korte termijn nog kapitaal te vergaren en durfkapitalisten en andere investeerders waren niet bereid om Nuri een hand te bieden.

Volgens Nuri zelf hebben de alsmaar dalende koersen en de ondergang van crypto-leendienst Celsius (CEL) een mokerslag bedeeld aan Nuri. De Duitse exchange zou een behoorlijk grote blootstelling hebben aan Celsius. Deze crypto leendienst ging een paar weken geleden failliet.

“Deze uitdagende omgeving heeft een blijvend effect gehad op de zakelijke ontwikkeling van Nuri GmbH en heeft het management er nu toe gebracht faillissement aan te vragen bij de Berlijnse arrondissementsrechtbank”.

Gelukkig voor gebruikers van Nuri heeft het bedrijf bekend gemaakt dat zij het opnemen van geldmiddelen niet stop zullen zetten. Eerder zagen we bij andere failliete bedrijven dat gebruikers niet langer bij hun geld konden komen, maar dat is hier niet het geval.

Crypto winter is genadeloos

Nuri is slechts de laatste op een lange lijst van crypto bedrijven die dit jaar zijn gesneuveld. Het is ook niet gek om te stellen dat Nuri zeker niet de laatste zal zijn. Eerder al gingen prominente bedrijven als Celsius, Three Arrows Capital en Voyager Digital failliet. Wie het volgende slachtoffer zal worden zullen we hoogstwaarschijnlijk binnenkort te weten komen.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie