Simon Bosch Simon Bosch
31/10/2022 07:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 31/10/2022 07:06

FTX-CEO heeft kritiek op Facebook’s stap in de metaverse

icon-altcoins
Altcoin nieuws
FTX-CEO heeft kritiek op Facebook’s stap in de metaverse

Foto: Frederic Legrand – COMEO / Shutterstock.com

Bijna precies een jaar geleden maakte Facebooks Mark Zuckerberg bekend dat de naam van Facebook is aangepast naar Meta. Het had namelijk grootse plannen om de metaverse te veroveren, en een compleet andere naam is daarvoor gepast. Maar er is nog altijd veel kritiek op het plan. FTX-CEO Sam Bankman-Fried, ook wel bekend als ‘SBF’, vindt de beslissing richtingloos.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX-CEO: Zuckerbergs metaverse uitzichtloos

Op Twitter beschrijft hij dat Facebook radicaal het roer om moest gooien omdat het platform geen ruimte meer had om te groeien. Een belangrijke maatstaf voor groei van een netwerk is het aantal maandelijks actieve gebruikers, ook wel ‘Monthly Active Users’ en afgekort als ‘MAU’. Maar omdat Facebook in het derde kwartaal van 2022 al zo’n 3 miljard maandelijks actieve gebruikers had is er erg weinig ruimte om nóg meer te groeien. Er lopen op de wereld immers maar net iets minder dan 8 miljard mensen rond.

SBF denkt dat de stap naar de metaverse is genomen omdat dit gedachtengoed anders te veel invloed zou hebben gekregen. Facebook was niet slecht, benadrukt hij, het had simpelweg al alles ‘gewonnen’ wat er te winnen viel. Het was een stap om Facebooks verslechterende reputatie te redden. De naamsverandering zal hiermee hebben geholpen.

Toch blijft de FTX-topman zich afvragen waarom Meta minimaal 10 miljard dollar per jaar toewijdt aan het project. Het zou kunnen dat Meta’s top verwacht dat het platform inderdaad enorm veel omzet zal maken – SBF noemt 100 miljard dollar als maatstaf. Het kan ook dat Meta gewoon aan het kijken is wat blijft plakken.

Advertentie

Metaverse blijft populair

Meta’s metaverse-afdeling maakte afgelopen kwartaal flink verlies, maar voor Meta is stoppen duidelijk geen optie. Ondertussen blijft de metaverse in het algemeen vrij populair, alleen niet het platform van Zuckerberg.

Zo zijn decentrale apps als The Sandbox en Decentraland nog steeds populair, ondanks dat markt voor cryptocurrencies in een dalende trend zit. Noorwegen heeft een belastingkantoor in Decentraland geopend, en Interpol wil criminaliteit in de metaverse voorkomen.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie