FTX exchange bemachtigt belangrijke handelsvergunning in Dubai

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX exchange bemachtigt belangrijke handelsvergunning in Dubai

Foto: J illustration/Shutterstock

Crypto exchange FTX heeft een vergunning gekregen in Dubai. Met de vergunning mag de exchange handelsdiensten aanbieden aan institutionele investeerders. FTX behaalt hiermee weer een belangrijke mijlpaal in zijn missie om wereldwijd uit te breiden.

FTX exchange krijgt vergunning in ‘crypto hub’ Dubai

Reuters schrijft dat FTX een vergunning heeft gekregen voor zijn exchange en clearing house. Het handelsplatform mag hiermee volledige handelsdiensten aanbieden aan grote investeerders. Denk dan aan crypto-handel en derivatenproducten zoals futures contracten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de vergunning wordt uitgebreid om ook diensten aan consumenten te mogen aanbieden.

Naast een handelsplatform voor cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC) en ethereum (ETH) zal FTX ook een marktplaats voor non-fungible tokens (NFT’sen crypto opslagdienst lanceren in Dubai. Balsam Danhach, CEO van FTX’ divisie in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, zei over het nieuws tegen Reuters:

“Onze licentie wordt ook uitgebreid naar retailklanten, maar het zal een geleidelijke opschaling zijn om ervoor te zorgen dat we de retailmarkt benaderen binnen de richtlijnen van de Virtual Assets Regulatory Authority (de sectortoezichthouder van Dubai),”

Dubai is een land dat we vaker voorbij zien komen in het crypto nieuws. Niet gek, want Dubai heeft als doel een crypto-hub te worden. Onlangs was nog te lezen dat bijvoorbeeld de metaverse de economie met $4 miljard moet laten groeien. FTX, dat om deze reden niet geheel verrassend graag aanwezig wil zijn in Dubai, kreeg in maart al een gedeeltelijke licentie nadat het een kantoor in het land opende.

Claim een gratis FTX NFT

Wil jij een gratis FTX Tomorrowland NFT? De exchange is een van de grootste sponsoren van het festival en deelt daarom 100.000 NFT’s uit. Om de gratis NFT te bemachtigen dien je een aantal stappen te doorlopen, welke je in dit artikel vindt.

Mocht je vragen hebben over de NFT’s, of iets anders betreft FTX, stel deze dan in de Nederlandse Telegram-groep van de exchange. Via deze link word je lid!

Deel dit artikel
Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie