Timo Bult Timo Bult
10/07/2022 16:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/07/2022 16:05

FTX lanceert nieuwe ‘TWAP’ handelsfunctie, wat is het?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX lanceert nieuwe 'TWAP' handelsfunctie, wat is het?

Foto: Maha Heang 245789/Shutterstock

Crypto exchange FTX staat er tegenwoordig om bekend een breed pallet aan handelsinstrumenten te hebben voor zowel beginners als ervaren handelaren. Sinds kort heeft FTX weer een nieuwe handelsoptie; zogenoemde Time-weighted average price (TWAP) orders. Wat is een TWAP order, en voor wie is dit interessant?

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

FTX lanceert TWAP order functie

Als crypto handelaar heb je allerlei opties wanneer je een order plaatst. Zo kun je meteen voor de huidige prijs bitcoin kopen met een market order, of kun je limit orders plaatsen zodat je vast kan zetten tot welke maximum prijs je bereid bent crypto te kopen.

Naast deze twee opties zijn er nog veel meer. FTX voegde onlangs weer een nieuwe handelsoptie toe aan dit lijstje, TWAP orders. Dit is een orderfunctie waarmee een crypto handelaar een grote order over een bepaald tijdsbestek kan verspreiden. Dus in plaats van in een keer 1.000 bitcoins te kopen, kan de handelaar met een TWAP order deze 1.000 BTC over een periode van 1, 6 of 24 uur (of langer/korter) uitspreiden.

Stel je kiest 1 uur, dan zal elk uur een order worden uitgezet op FTX. Wanneer het door jouw ingestelde order maximum is bereikt (of de order vervalt) stopt de TWAP order automatisch.

Advertentie

Voor wie is deze FTX functie interessant?

TWAP orders zijn vooral bedoeld voor grote investeerders die grote orders plaatsen. Mocht het volume laag liggen bijvoorbeeld, dan kan een TWAP order het effect van een grote order verkleinen. Plaatst een handelaar in een keer een order van 50.000 bitcoins dan zou dit voor een behoorlijke schok op de markt kunnen zorgen, ten nadele van de handelaar zelf.

Kortom, de TWAP functie op FTX zal vooral grote handelaren als muziek in de oren klinken. Uiteraard kan iedereen met een FTX account de functie uitproberen, welke je via deze link aan kan maken.

Te midden van de huidige crypto malaise liet de CEO van FTX eind vorige maand weten bedrijven binnen de sector te zullen helpen. In een recent interview geeft hij de centrale bank van de Verenigde Staten de schuld van de crypto crash.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie