Timo Bult Timo Bult
24/09/2022 10:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/09/2022 10:00

FTX op zoek naar $1 miljard aan investeringen, zet sterke groei voort

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
FTX op zoek naar $1 miljard aan investeringen, zet sterke groei voort

Foto: Dennis Diatel / Shutterstock.com

De grote crypto exchange FTX heeft een aardige voetafdruk in de cryptomarkt. Bronnen melden nu aan het Amerikaanse CNBC dat FTX in gesprek is met investeerders om $1 miljard aan investeringen op te halen. Een van de bestemmingen van dit geld zou zijn om deze voetafdruk nog verder te vergroten door crypto-bedrijven over te nemen.

Crypto verbieden? Niet mogelijk – deze beurs voor iedereen toegankelijk
  • icon-walletsexchanges
    Wallets en Exchanges

FTX op zoek naar $1 miljard

CNBC meldt dat FTX met investeerders aan het onderhandelen is om uiteindelijk $1 miljard bij hen op te halen, waarmee FTX $32 miljard waard zou worden. Deze onderhandelingen zijn nog aan de gang en dus kunnen de details nog veranderen, aldus de anonieme bron. Onder de investeerders zouden zich partijen vinden als Temasek uit Singapore en een investeringsfonds van SoftBank.

Het is een flink bedrag maar de stap zelf is geen grote verrassing. FTX heeft al vaker uit de doeken gedaan dat het de crypto-industrie een hart onder de riem wil steken. De CEO van het handelsplatform, Sam Bankman-Fried, zei hierover in een interview met The Wall Street Journal:

“We willen doen wat we kunnen om besmetting [van instortende crypto-bedrijven] in te dammen,”

Wil jij op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen omtrent FTX? Nieuwe crypto noteringen, interessante winacties en nog veel meer worden gedeeld in de officiële Nederlandse FTX Telegram.

Waarom wil FTX juist nu shoppen voor crypto-bedrijven?

Het lijkt een risicovolle keuze om juist nu andere crypto-bedrijven over te nemen. De ‘crypto winter’ betekende al voor veel van deze bedrijven de ondergang. Maar dat is juist waarom nu een goed moment is voor FTX.

Door deze bedrijven nu over te nemen redt de exchange hen van de ondergang en vergroot het zijn voetafdruk in de industrie. Zo was onlangs te lezen dat FTX in de race is om het gehavende crypto-leenplatform Voyager over te nemen.

Verder werden BlockFi en het Canadese Bitvo al overgenomen door de exchange. Ook bitcoin miners liggen naar verluidt in het vizier van FTX.

De bovengenoemde investering zou een van de grootste ooit zijn. Afgelopen januari haalde FTX US nog $400 miljoen op. In de zomer van 2021 werd $900 miljoen opgehaald.

Meer lezen over wat FTX te bieden heeft? Lees dan hier de FTX exchange pagina op Crypto Insiders of maak via deze link direct een account aan.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie