Timo Bult Timo Bult
15/01/2023 12:32 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/01/2023 12:32

Goed Bitvavo nieuws? Justin Sun wil 1 miljard dollar injecteren

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Goed Bitvavo nieuws? Justin Sun wil 1 miljard dollar injecteren

Foto: Foto: Andrii Spy_k/Shutterstock

De oprichter van TRON (TRX), Justin Sun, heeft aangegeven 1 miljard dollar in Digital Currency Group (DCG) te kunnen stoppen. DCG is een bedrijf dat meerdere andere crypto bedrijven onder zich heeft. Zo is het ‘t moederbedrijf van Genesis, het crypto-leenplatform dat nog een grote schuld open heeft staan bij Bitvavo.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto-oprichter biedt reddende hand

Sun deed de uitspraken in een interview met Reuters. Daarin gaf hij aan maar liefst 1 miljard dollar in DCG te willen stoppen. Daarmee zou hij verschillende onderdelen van het conglomeraat willen opkopen. Het is niet duidelijk welke delen Sun precies op het oog heeft.

De geldinjectie zou DCG goed uitkomen. Genesis heeft namelijk flinke schulden openstaan. In totaal zou het platform zo’n 3 miljard dollar aan schulden hebben. 280 miljoen euro daarvan moet het nog aan Bitvavo terugbetalen.

Bitvavo ontving overigens al een aanbod van Genesis voor de terugbetaling van de schuld. Genesis zou 70% op termijn terug kunnen betalen. Bitvavo sloeg dit aanbod af omdat Genesis genoeg middelen zou hebben om de gehele schuld af te kunnen betalen.

Advertentie

Goed nieuws voor Bitvavo?

Dat Sun stelt 1 miljard dollar in DCG te kunnen pompen betekent overigens niet dat dit ook echt zal gebeuren. De oprichter van TRON staat erom bekend op slimme wijze de aandacht te trekken in situaties als deze.

Ten tijde van de instorting van FTX deed Sun een vergelijkbaar aanbod. Hij zei toen met de exchange te werken aan een oplossing. Maar wie het crypto nieuws volgt weet dat die oplossing nooit is gekomen.

Een injectie van 1 miljard dollar zou desalniettemin goed nieuws kunnen betekenen voor de schuldeisers zoals Bitvavo. Het wordt daarmee aannemelijker dat het gat van 3 miljard dollar bij Genesis gedicht kan worden. Al heeft Bitvavo dus al eerder aangegeven dat Genesis op dit moment al genoeg middelen heeft om de totale schuld af te kunnen lossen.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie