Timo Bult Timo Bult
15/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 15/12/2019 07:00

Hacker Zuid-Koreaanse exchange UpBit verplaatst gestolen ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hacker Zuid-Koreaanse exchange UpBit verplaatst gestolen ethereum (ETH)

Foto: Makoto_Honda/Shutterstock

De hackers achter de hack van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency-exchange UpBit hebben de gestolen ethereum (ETH) in meerdere transacties verplaatst naar andere wallets. Een klein deel werd daarnaast naar een gedecentraliseerde exchange gestuurd in een poging de ETH te verkopen. Dit blijkt uit meerdere meldingen van Whale Alert.


De gestolen ETH is afkomstig van het Zuid-Koreaanse UpBit. Daar wist een hacker, of groep hackers, op 27 november 342.000 ETH te stelen, wat op dat moment een waarde van $50 miljoen had.
In totaal werd de afgelopen dagen meer dan 15.000 van die ETH verzonden naar onbekende wallets. Daarnaast zou een deel ervan naar Tokenlon zijn gestuurd, een gedecentraliseerde exchange. Daar werd de ETH naar verluidt omgezet in VEOS, een altcoin gelinkt aan EOS.
Doordat alle transacties met cryptocurrencies als ether en bitcoin (BTC) op de blockchain worden vastgelegd, is het voor hackers vaak lastig om de gestolen cryptocurrency onopgemerkt weg te voeren aangezien er altijd een spoor te vinden is. Opvallend is dat de hacker in dit geval een groot aantal transacties uitvoerde, mogelijk met als doel de ETH uiteindelijk onopvallend te kunnen verkopen.
In veel gevallen worden wallets die in verband worden gebracht met een hack echter aangemerkt als de wallet van de hacker. Alle transacties die vervolgens vanuit deze aangemerkte wallets worden verstuurd, vallen zodoende meteen op.
Onlangs werd bekend dat de VeChain Foundation ook is gehackt. In totaal werden er ongeveer 1,1 miljard VET-tokens buitgemaakt. Bij deze hack zou het om een inside job gaan.
Onze technisch analist David van Ineveld heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) koers analyse online staan. Zijn advies: Hold your fire! Lees in zijn nieuwste analyse waarom!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie