Bitcoin kopen? Eerste €1.000 zonder commissie Bitvavo

Handelsvolumes bitcoin (BTC) op LocalBitcoins stijgen in landen met economische onrust

Steeds vaker wordt bitcoin (BTC) een “veilige haven” genoemd in tijden van economische onrust. Handelsgegevens van LocalBitcoins, een Fins peer-to-peer bitcoin-handelsplatform, onderbouwen deze stelling. Hieruit blijkt namelijk dat de handelsvolumes in landen waar het economisch gezien niet geweldig gaat, flink zijn gestegen in 2019.

- Advertentie -

In de bovenstaande grafiek is duidelijk te zien dat het handelsvolume in Venezuela aanzienlijk is gestegen. Het Zuid-Amerikaanse land kampt al langere tijd met een valutacrisis. De nationale valuta van het land, de bolivar, daalde flink in waarde met als gevolg dat Venezolanen naar middelen zoeken om de waarde van hun geld te waarborgen.

Een van de redenen dat zij steeds vaker voor bitcoin kiezen heeft mogelijk deels te maken met het feit dat de president van het land, Nicolas Maduro, besloot een eigen cryptocurrency te introduceren om de crisis tegen te gaan. Deze cryptocurrency, de petro genaamd, heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen dat mensen al vroeg kennismaakten met andere cryptocurrencies zoals bitcoin.

Ten opzichte van 2018 nam het handelsvolume in Egypte het meest toe. Daar steeg het volume met bijna 70%. Een eenduidige reden voor de sterke toename lijkt er op dit moment niet te zijn. Het handelsvolume in Venezuela nam met 33% toe.

Argentinië staat daarnaast op de lijst met een toename van 44,7%. Ook dat land kampte in 2019 met economische onrust. Ondanks pogingen van de centrale bank om de verkoop van bitcoin te hinderen, nam het volume in het Zuid-Amerikaanse land dus flink toe.

In de vanochtend verschenen koersvideo stelt Crypto Insider Michiel dat technische analyses wellicht even overboord gegooid moeten worden. De onrust rondom het coronavirus is namelijk de afgelopen dagen toegenomen. Er bestaat daardoor een kans dat de aandelenmarkten klappen gaan krijgen en dat commodities zoals goud kunnen gaan stijgen. Een mogelijkheid is dat bitcoin, dat dus steeds vaker als veilige haven wordt gezien, in waarde kan stijgen als gevolg van de onrust.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.002,65 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.021,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.068,32 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.084,45 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.087,08 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.122,41 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitdenex
Reviewed
€8.002,65 Kopen
1
Bitvavo
Reviewed
€8.021,00 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€8.068,32 Kopen
3
Bitcoinmeester
Reviewed
€8.084,45 Kopen
4
Litebit
Reviewed
€8.087,08 Kopen
5
SATOS
Reviewed
€8.122,41 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

De koers van bitcoin (BTC) volgens Stef: Sideways en altcoin run?

Bitcoin is in de afgelopen weken flink gedaald, als we kijken naar het marktvolume. We zijn vanaf de week van 1 juni naar vorige...