Bitcoin kopen? Momenteel het goedkoopst bij Bitvavo

Hoe Chinese DeFi-gelukzoekers lokale exchanges op hun kop zetten

Ondanks de recente dip die snel $2 miljard liet verdampen van de totale DeFi-marktkapitalisatie, lijkt de Chinese vraag naar DeFi hard door te groeien. De dagelijkse zoekopdrachten naar ‘DeFi’ op het populaire Chinese sociale media platform WeChat bereikten op 2 september een nieuw record van bijna 900.000, wat bijna het dubbele is van de 500.000 in het begin van augustus.

De immense piek in WeChat-zoekopdrachten viel samen met het recente recordniveau van de totale activa waarde opgesloten in DeFi, die daalde van $9,5 miljard op 2 september tot ongeveer $7,5 miljard op 6 september

- Advertentie -

Op 7 september tweette de Chinese journalist Colin Wu dat veel lokale beurzen kampte met liquiditeitsproblemen als gevolg van grootschalige opnames van klanten die geld wilden omzetten naar DeFi.

Volgens de gedeelde grafieken zijn er veel Chinese handelaren die de recente prijsdaling van ethereum (ETH) kochten, en deze vervolgens naar gedecentraliseerde exchanges (DEX) stuurden voor yield farming. Als reactie besloten exchanges om de optie tot het opnemen van crypto tijdelijk stop te zetten. Hierdoor liepen de spanningen hoog op wat resulteerde in de opkomst van een ‘coin withdrawal campaign’ vanuit de Chinese community.

De crypto verslaggever Molly stelde op 2 september dat Chinese investeerders recent pas begonnen waren met het verdiepen in DeFi. Veel lokale investeerders zijn bezig met hun eigen projecten terwijl er tegelijkertijd door verschillende groepen farming-funds worden opgezet.

Als wij Molly moeten geloven zit er nog veel aan te komen voor DeFi desondanks de soap rondom SushiSwap en de onbekende en bekende gevaren van de relatief jonge markt.

Op het moment van schrijven bezit de DeFi-sector $8,1 miljard. Uniswap is het beste protocol met $1,57 miljard, gevolgd door Aave met $1,37 miljard en MakerDAO met $1,29 miljard.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.276,28 Kopen

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€9.157,84 Kopen
1
Bitonic
Reviewed
€9.237,15 Kopen
2
Litebit
Reviewed
€9.237,38 Kopen
3
SATOS
Reviewed
€9.276,05 Kopen
4
Bitcoinmeester
Reviewed
€9.276,28 Kopen

Laatste nieuws

Expert analyses

Bitcoin koers bullish of bearish? The big squeeze

Wat leven we toch in een turbulente periode! Waar je vandaag denkt 'Ah, zit dat zo!', moet je oppassen dat je morgen niet compleet...