Rico Engelbarts
11/05/2018 10:44 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 11/05/2018 10:44

Huawei releaset Bitcoin wallet in App store; alvast geïnstalleerd op nieuwe smartphones

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
huawei_lanceert_bitcoin_wallet_in_app_store

De Chinese multinational Huawei Technologies Co. heeft aangekondigd dat haar mobiele telefonie gebruikers vanaf vandaag Bitcoin wallets kunnen downloaden op nieuwe Huawei smartphones.
Huawei releaset BTC.com’s Bitcoin wallet in haar AppGallery app store. De wallet zal vanuit de fabriek geïnstalleerd zijn op alle nieuwe Huawei smartphones. Dit liet Alejandro de la Torre, VP Business Operations bij BTC.com, weten. Het is hiermee de eerste digitale valuta app aangeboden op Huawei apparatuur.
In China zullen Huawei gebruikers geen gebruik kunnen maken van de app aangezien de Chinese overheid delen van Android’s Google Play Store en Apple’s App Store afschermt voor haar inwoners. Hoewel China cryptocurrency exchanges lam heeft gelegd en ICO’s heeft verboden, is het niet illegaal om in China cryptocurrencies te bezitten.
De La Torre liet Bloomberg in een interview het volgende weten:

Het is een mooie kans om een vinger in de pap van de Chinese markt te krijgen. Het gebruik van betaal-apps, waarbij dus geen contant geld nodig is, is erg populair en een gedegen traditioneel bancair systeem ontbreekt. China is hiermee een goede ‘use case’ voor het floreren van crypto-betalingen.

Afgelopen maart werd nog aangekondigd dat Huawei van plan is om een smartphone te ontwikkelen die gedecentraliseerde applicaties (DApp’s) op de blockchain ondersteunt. Vorig jaar verscheepte Huawei 90,9 miljoen apparaten binnen de Chinese markt, waar het een marktaandeel heeft van maar liefst 20,4%. Huawei’s wereldwijde marktaandeel was 11,8% in het eerste kwartaal van dit jaar.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie