Rico Engelbarts
25/12/2019 07:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/09/2023 09:22

IEO’s presteren slecht, investeerders verliezen tot 98%, aldus rapport BitMEX

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…

Initial Exchange Offerings (IEO’s), die in 2019 populair zijn geworden, hebben in sommige gevallen tot 98% verlies geleid bij investeerders, zo blijkt uit nieuwe statistieken.
In haar laatste rapport dat op 23 december is gepubliceerd, identificeerde de analyse-afdeling van exchange BitMEX, genaamd BitMEX Research, twaalf belangrijke IEO’s die dit jaar van start zijn gegaan. Daarvan zijn elf aan de projecten gebonden cryptocurrencies nu bijna waardeloos vergeleken met de prijs waartegen ze voor het eerst op beurzen hebben gehandeld.
“Ten opzichte van de eerste verhandelde prijs zijn de prestaties tot nu toe slecht. Bijna alle tokens zijn met meer dan 80% gedaald,” vat het rapport samen.
IEOs_Exchanges

Ten opzichte van de prijs waartegen organisatoren de IEO-tokens voor het eerst aanboden, gaat het beter. Vier IEO’s hebben beleggers rendement opgeleverd, met prestaties die variëren tussen 7,9% en 490%.

Laatstgenoemde percentage behoort bij Matic, een IEO die gelanceerd werd op Binance en die met grote afstand het winnende project is. Zelfs tegen de initiële handelsprijs is Matic 255% gestegen, ondanks enorme controverse omtrent het project afgelopen weken.

Zoals Crypto Insiders een paar weken geleden schreef ontstond er een plotselinge daling van ongeveer 60% met ongebruikelijke activiteit op cryptocurrency exchanges. Destijds ontkenden de oprichters van Matic elke aantijging van een dump en kwam Binance CEO, Changpeng Zhao, met een verklaring ter ondersteuning van hun onschuld.

BitMEX Research merkt op dat Matic een uitzondering is op de nachtmerrieachtige situatie waarin veel IEO-beleggers zich anders bevinden.

“Deze volatiele token is in waarde gestegen sinds haar listing”, aldus het rapport.

IEO’s verschillen van Initial Coin Offerings (ICO’s), in de zin dat een exchange de tokens rechtstreeks list via een eigen launchpad. Sinds de eerste projecten van start zijn gegaan, heeft deze methode van fondsenwerving veel kritiek gekregen.

Ondertussen waarschuwde veteraan bitcoin-handelaar Tone Vays in het weekend dat de prognose voor alle altcoins er in het algemeen steeds somberder uitziet. De totale marktdominantie van bitcoin, zo schatte hij, zal in 2020 groeien tot 85%.

Crypto Insider David heeft weer een nieuwe wekelijkse bitcoin (BTC) analyse online staan! Heb jij je kans op winst gegrepen?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie