Roy van Krieken Roy van Krieken
24/08/2021 19:04 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/08/2021 19:04

Investeerders vermijden risico, grootste en veiligste exchanges domineren de markt

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Investeerders vermijden risico, grootste en veiligste exchanges domineren de markt

De gemakkelijkste manier om te investeren in cryptocurrencies is voor veel mensen het gebruiken van een van de vele exchanges. Er bestaan echter een groot aantal van deze exchanges en de keuze kan door een groot aantal factoren worden beïnvloed.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Grootste exchanges blijven groeien

Volgens data van CryptoCompare lijkt het er sterk op dat de meeste investeerders kiezen voor een van de grootste en veiligste exchanges. Het laatste rapport van CryptoCompare laat zien dat zowel institutionele als retail investeerders steeds minder vaak in zee gaan met risicovolle exchanges.

CryptoCompare beoordeelt een groot aantal exchanges en geeft ze een cijfer. De beoordelingen lopen uiteen van D tot AA. In de beoordelingen worden onder meer de veiligheid en bedrijfsvoering getoetst.

Volgens CryptoCompare is het marktaandeel van de meest betrouwbare exchanges met 4% gestegen sinds februari van dit jaar. Dat betekent dat deze exchanges nu zo’n 89% van de markt bezitten. In het laatste kwartaal van 2019 was dit slechts 27%. Deze hoogste klasse zijn de exchanges met een beoordeling van BB tot AA.

Volgens de CEO van CryptoCompare, Charles Hayter, is het van groot belang om op deze manier verschillende exchanges te beoordelen. Naarmate meer nieuwe mensen de wereld van cryptocurrencies in stappen is het steeds belangrijker dat zij weten met wat voor een organisatie zij in zee gaan.

“Doordat meer individuen en instituties blootstelling aan digitale activa willen verkrijgen, wordt het steeds belangrijker om te beoordelen welke exchanges het meest betrouwbaar zijn in deze wereld.”

Advertentie

Streng oordeel

Er zijn maar zes exchanges die door CryptoCompare beoordeeld zijn met AA. Dat zijn Coinbase, Gemini, Kraken, itBit, Bitstamp en CrossTower. In totaal verzorgen deze exchanges slechts 4,9% van het maandelijkse handelsvolume. 

Verreweg het grootste volume komt van exchanges met een B of BB rating vandaan. De grootste exchange ter wereld, Binance, krijgt van CryptoCompare slechts een BB rating. De exchange daalt hiermee een flink aantal plekken in de ranglijst. Binance kwam de afgelopen tijd regelmatig onder vuur door overheidsinstanties van verschillende landen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie