Rico Engelbarts
05/08/2018 09:08 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 05/08/2018 09:08

Naam UPbit na drie maanden eindelijk officieel gezuiverd

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
naam_upbit_officieel_na_3_maanden_officieel_gezuiverd

UPbit, momenteel de grootste cryptocurrency-exchange in Zuid-Korea, is ongeschonden uit een auditrapport gekomen, waaruit bleek dat de exchange 100% over de fondsen in haar balansen beschikt.
Op 11 mei, vielen lokale autoriteiten binnen bij UPbit omdat zij manipulatie van de balans en opgeblazen volumes vermoedden. Destijds namen de Financial Services Commission (FSC), de belangrijkste financiële waakhond van Zuid-Korea en de Korea Financial Intelligence Unit (FKIU) de harde schijven en de boekhouding van UPbit in beslag. Daarmee zouden de autoriteiten de beschuldigingen van onbekende bronnen dat de exchange insolvent was, evalueren.
Vier dagen na de inval huurde UPbit Yoojin, een van de grootste accountantskantoren in Zuid-Korea in, om de fondsen van de exchange en de balans van het bedrijf te valideren. Op 15 mei kondigde Yoojin officieel aan dat de fondsen van UPbit exact overeenkwamen met de fondsen van gebruikers  die in de balansen te vinden waren. Het Koreaanse MoneyToday zei toen het volgende over de audit:

Sinds begin 2018 heeft UPbit snapshots gemaakt van haar multi-signature wallets en fondsen die daarin opgeslagen zijn voor controledoeleinden. Yoojin, een groot accountantskantoor uit Seoul, bevestigde dat alle fondsen op het UPbit-platform overeenkomen met de cryptocurrency-holdings van Upbit die zijn opgeslagen in haar multi-signature wallets.

Ondanks het auditrapport van Yoojin hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten al die tijd echter nooit aanvullende informatie over de zaak vrijgegeven, wat leidde tot speculatie bij beleggers over de staat van UPbit en tot de vraag of exchange wel veilig was om te gebruiken.
Op 4 augustus heeft Dunamoo, een dochteronderneming van Kakao, het grootste internet-conglomeraat van Zuid-Korea en ook beheerder van UPbit, een rapport uitgebracht waarin de officiële auditresultaten worden vermeld die door Yoojin zijn vrijgegeven. Lee Seok-woo, voorzitter van Dunamoo, zei het volgende hierover:

UPbit heeft momenteel het exacte bedrag dat door de beleggers van het platform gehouden wordt, samen met extra fondsen; meer dan genoeg om elke belegger te compenseren. Daarom kan UPbit op verzoek van haar klanten uitbetalingen verwerken en zal de exchange regelmatig controleverslagen publiceren om haar solvabiliteit te bewijzen.

Hoewel UPbit het auditrapport van Yoojin drie maanden geleden al vrijgaf, bleven beleggers vanwege het uitblijven van een officiële verklaring van Dunamoo en de KFIU, onzeker over de legitimiteit van de balans en activiteiten van UPbit.
De officiële verklaring van Dunamoo op 4 augustus heeft overtuigend de solvabiliteit van de exchange bewezen, waardoor alle valse beschuldigingen en rapporten rond UPbit zijn ontkracht.
Vanwege de beperkingen die Bithumb (het opschorten van stortingen en opnames gedurende meer dan een maand) invoerde, heeft UPbit Bithumb ingehaald als grootste cryptocurrency-exchange van Zuid-Korea.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter pagina.

Deel dit artikel
Rico Engelbarts

Head of Partnerships Rico kwam in 2013 in aanraking met Bitcoin. Een vriend van hem vertelde hem toentertijd met veel enthousiasme over het decentrale aspect van Bitcoin; een concept wat Rico’s interesse niet meteen wekte.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie