Ivo Melchers Ivo Melchers
06/02/2023 19:30 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/09/2023 10:43

Nederland heeft er een nieuwe exchange bij; en hij is meteen de goedkoopste

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
finst_nieuwe_crypto_exchange

Ons kikkerlandje stelt elke crypto-investeerder in staat om te kiezen uit een ruim aanbod van crypto exchanges voor het kopen van bitcoin (BTC), ethereum (ETH) of andere cryptovaluta. De meest recente toevoeging aan deze waslijst aan cryptobeurzen is het in Amsterdam gevestigde Finst. Finst is ontwikkeld door ex-werknemers van DEGIRO – Nederlands populairste beleggingsapplicatie – en is gelanceerd op 9 januari 2023.

Finst wil een gelijk speelveld opzetten voor alle crypto-investeerders waar retailbeleggers kunnen genieten van dezelfde tools en voorwaarden als professionele cryptohandelaren. Finst wil het beleggen in crypto zo toegankelijk, veilig en goedkoop mogelijk laten verlopen.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Goedkoopste bitcoin exchange van Nederland

Finst zet zichzelf in de markt als de goedkoopste cryptobeurs van Nederland. Met een vast tarief van 0,15% per transactie is het maar liefst 82% goedkoper dan de gemiddelde transactiekosten van 8 andere cryptobeurzen die, net als Finst, geregistreerd staan bij De Nederlandsche Bank (DNB). Met andere woorden: wanneer je ervoor kiest om €1.000 te investeren, zul je bij Finst €7,05 goedkoper uit zijn dan bij de ‘gemiddelde’ concurrent. Bij Finst is er tevens geen sprake van een toegevoegde spread, minimumbedrag of minimumvolume. Als laatste wordt er bij het storten en opnemen van geld ook geen kosten in rekening gebracht. Op deze pagina kun je de kosten van Finst vergelijken met die van de andere Nederlandse exchanges.

Iedereen die deze maand een account opent bij Finst kan de eerste twee weken tot €5.000 gratis handelen. Meld je middels deze link tot 28 februari aan om gebruik te kunnen maken van de actie of registreer met de promo code ‘FINST5000’.

finst_desktop_mobile
Afbeelding 1: De diensten van Finst zijn zowel op desktop als mobiel te gebruiken.
Advertentie

Is Finst veilig?

Na het omvallen van FTX heeft veiligheid en transparantie plotseling extra waarde gekregen bij menig crypto-investeerder. Het beschermen van de klanttegoeden en de privacy van de klant is topprioriteit van de cryptobeurs. Alsmede de registratie bij DNB staat het onder streng toezicht en is het dus verplicht om zich te houden aan de strenge Nederlandse wet- en regelgeving.

Alle cryptocurrencies worden bewaard met Fireblocks die over verschillende technologieën beschikt om de veiligheid van jouw activa te kunnen garanderen. Daarnaast worden de tegoeden 1:1 aangehouden en te allen tijde gescheiden van het bedrijf. In tegenstelling tot veel andere cryptoplatforms wordt er nooit tegen de gebruikers gehandeld en zullen de activa tevens niet uitgeleend worden aan andere partijen of gebruikt worden op wat voor manier dan ook.

Als laatste wordt het geld dat je op het platform hebt staan ondergebracht bij Bunq, een gereguleerde en een van de meest gerenommeerde Nederlandse banken. Bunq heeft dus min of meer jouw geld in bezit waardoor het volledig veilig is.

Meld je nu aan en handel de eerste twee weken tot €5.000 gratis!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie