Ivo Melchers Ivo Melchers
28/07/2023 10:35 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/07/2023 10:35

Registratie Crypto.com in Nederland goedgekeurd door DNB

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Registratie Crypto.com in Nederland goedgekeurd door DNB

Foto: rafapress / Shutterstock.com

Crypto.com, een crypto exchange die in 2016 werd gelanceerd, mag aan de slag in ons kikkerlandje. Het heeft namelijk groen licht ontvangen van De Nederlandsche Bank (DNB) na een uitgebreide beoordeling van de activiteiten en de naleving van de antiwitwas- en terrorismefinancieringsvereisten in Nederland.

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto.com registratie in Nederland

Het populaire crypto platform voegt zich bij 35 andere cryptobeurzen die geregistreerd staan bij DNB. Cryptobedrijven die in of vanuit Nederland actief willen zijn, zijn gedwongen om een inschrijving in het openbaar register van DNB aan te vragen.

Vandaag liet Crypto.com middels een blog weten dat het zijn voetafdruk in Europa vergroot met de goedkeuring van DNB. Kris Marszalek, de CEO van Crypto.com, beschouwt de registratie dan ook als een ‘’significante mijlpaal van het bedrijf’’.

Tobias Oudejans, persvoorlichter bij DNB voor toezicht, fintech, cryptocurrencies, resolutie en betalingssystemen, verduidelijkte dat de registratie als cryptocurrency-serviceprovider specifiek toestaat om crypto wallets aan klanten te leveren en fiat-valuta te verwerken op crypto exchanges.

De diensten van Crypto.com waren hiervoor ook al toegankelijk voor Nederlandse gebruikers, maar Oudejans verklaarde dat een bedrijf zonder registratie illegaal zou handelen als het zijn diensten aan Nederlandse gebruikers zou aanbieden of adverteren.

Crypto.com telt op het momenteel meer dan 80 miljoen klanten van over de hele wereld en schotelt Nederlanders nu een extra optie voor met betrekking tot het kiezen van een plek voor het verhandelen van crypto.

Advertentie

Binance kiest Nederlandse uitweg

’S Werelds grootste cryptobeurs Binance heeft een tijdje geleden juist ervoor gekozen om zijn deuren in Nederland te sluiten. De beslissing heeft te maken met het feit dat het, in tegenstelling tot Crypto.com, niet in staat was om een virtual asset service provider (VASP) licentie te verkrijgen in ons land.

Sinds 17 juli kunnen Nederlanders niet meer handelen op het platform en klanten hebben nu tevens een waarschuwing ontvangen om hun bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies van het platform te halen. Vanaf 17 augustus zal Binance namelijk wallets gaan sluiten en dus zijn Nederlanders gedwongen om voor die tijd hun account leeg te halen.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto ontbijt: koersen herstellen, beleggers investeren weer & meer
Nederlanders verdienen 135% door met AI op Bitvavo in crypto te handelen
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Advertentie