Kevin Schijven Kevin Schijven
26/10/2020 14:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 26/10/2020 14:19

Ripple CEO haalt uit naar Coinbase CEO, tech bedrijven hebben een ‘verplichting’ naar de maatschappij

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ripple CEO haalt uit naar Coinbase CEO, tech bedrijven hebben een ‘verplichting’ naar de maatschappij

Foto: rafapress/Shutterstock

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, het op XRP gebaseerde betaalbedrijf, is kritisch over de “apolitieke missie” van Brian Armstrong, de CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase.
Armstrong ontving onlangs een bak van kritiek over zich heen. Hij bracht eind vorige maand namelijk een statement uit waarin hij adviseerde zijn werknemers niet met politieke discussie te mengen, maar zich alleen te focussen op de missie van het bedrijf. En wie dat niet bevalt, mag vertrekken.
Sindsdien zijn al meer dan 60 werknemers bij het bedrijf vertrokken, waaronder de COO Jeff Horowitz en onlangs ook John Russ, hoofd van marketing bij Coinbase.
Garlinghouse “verwerpt” de statement van Armstrong. Dat zegt hij in een interview met CNBC, gepubliceerd op 26 oktober. Volgens Garlinghouse hebben grote technologiebedrijven juist een verplichting om te werken aan oplossingen voor maatschappelijke problemen.


Deze technologiebedrijven zijn namelijk verantwoordelijk voor het erger maken van deze maatschappelijke problemen, dus moeten ze ook bereid zijn om te werken aan oplossingen, aldus Garlinghouse.

Ik denk dat technologiebedrijven een kans hebben, maar eigenlijk een verplichting, om deel uit te maken van de oplossing. De trieste realiteit is, en ik zeg dit als een oude veteraan van Silicon Valley, sommige van deze problemen worden op zijn minst verergerd door de technologieplatforms zelf.

Ter voorbeeld noemt Garlinghouse op dat Ripple momenteel YouTube aanklaagt omdat het te weinig doet aan de grote aantallen van zogenaamde giveaway scams, of neppe weeggeefacties, die op het platform verschijnen.
Garlinghouse zegt dat Ripple niets heeft aan deze rechtszaak, maar dat hij de eigenaren van dit soort platformen wil dwingen verantwoordelijkheid te dragen voor de problemen waar ze aan bijdragen.
Ook Twitter CEO Jack Dorsey uitte kritiek op de statement van Armstrong. Volgens Dorsey is bitcoin (BTC) direct activisme tegen de problemen die het huidige financiële systeem veroorzaakt, en dit sluit mensen uit.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Advertentie
Advertentie