Simon Bosch Simon Bosch
02/04/2024 10:31 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/04/2024 09:29

Investeringen in crypto-bedrijven schieten omhoog, bullmarkt begonnen?

icon-walletsexchanges
Wallets en Exc…
Investeringen in crypto-bedrijven schieten omhoog, bullmarkt begonnen?

Foto: A Lot Of People/Shutterstock

Als je naar de crypto-industrie kijkt, dan kijk je vermoedelijk als allereerste naar de koersen van bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies. Maar de sector is veel breder dan dat, want de vele bedrijven in de sector hebben allemaal geld nodig. In 2023 waren investeerders niet al te bereid om te investeren in dit soort bedrijven, maar nu zijn ze bezig met een flinke inhaalslag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Investeringen in crypto-bedrijven groeit

Uit door The Block verzamelde gegevens blijkt dat durfkapitalisten in maart ruim 1,4 miljard dollar hebben geïnvesteerd. Dat maakt maart op dit vlak de beste maand sinds september 2022 – dat is alweer 18 maanden geleden. In die maand haalde de industrie ruim 2 miljard dollar aan kapitaal op.

Durfkapitalisten investeren doorgaans in erg jonge projecten, waaronder in de vorm van seed funding. Maar afgelopen maand kwam een aanzienlijk deel van het geld terecht bij Series A-deals. Dit zijn investeringen in bedrijven die al wat langer bestaan, en dus als minder risicovol worden gezien.

Afgelopen maand waren er meer dan 20 deals van dit type. Over het algemeen krijgen zij ook meer geld dan projecten die net zijn begonnen, wat het hoge bedrag voor een deel verklaart. Toch is ook het aantal deals toegenomen – met 64 procent ten opzichte van februari zelfs.

Volgens The Block is het lastig om bij te houden in welke projecten er wordt geïnvesteerd en hoeveel, maar afgelopen maand was de meest accurate meting tot nu toe. Ook zou het bedrag van aankomende maand ook hoog uit kunnen vallen, want vaak duurt het wat langer voordat een financieringsdeal wordt aangekondigd.

Advertentie

Crypto-durfkapitalisten zorgden voor mijlpaal

Het zijn ook voorspoedige cijfers ten opzichte van 2023. Toen harkte de markt 10,7 miljard dollar binnen, oftewel gemiddeld ruim 891 miljoen dollar per maand. Vorig jaar was de sfeer nog wat bedrukt doordat de markt toen uit een flinke bearmarkt aan het klimmen was, waardoor het geïnvesteerde bedrag lager uitviel dan het jaar ervoor.

Of 2024 beter wordt dan voormalige bullmarkten hangt af van een hoop factoren, waaronder of we überhaupt in een stabiele bullmarkt zitten. In ieder geval hebben crypto-startups in februari al een grote mijlpaal bereikt. De industrie heeft namelijk in februari al 90 miljard dollar ontvangen sinds The Block in 2017 is begonnen met meten.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Shiba Inu knalt cryptomarkt voorbij na positief nieuws
Nieuwe crypto schiet 590% omhoog in minuten – handelaren verrast
Advertentie

Trending Wallets en Exchanges nieuws

politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Crypto handelaar maakt 70.000 dollar winst met ChatGPT trading bot
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Gebruikers van Nederlandse crypto exchange Bitvavo melden datalek
Advertentie