Roy van Krieken Roy van Krieken Roy van Krieken
17/03/2023 19:30 4 min. leestijd
Bijgewerkt op 17/03/2023 19:30 Columns

Interview: Dit is hoe Coinmerce crypto toegankelijker wil maken

icon-columns
Columns

Jaap de Bruijn is de 41-jarige CEO van Nederlandse crypto broker Coinmerce. Na meer dan 15 jaar ervaring op te hebben gedaan bij grote Nederlandse financiële instellingen zoals ING, ABN AMRO en de Volksbank, heeft hij de overstap gemaakt naar Coinmerce om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Als CEO is hij verantwoordelijk voor het leiden van het bedrijf en het uitvoeren van de visie en missie van Coinmerce. 

Crypto Insiders sprak onlangs met Jaap over alles dat met Coinmerce te maken heeft. Waarom werd er besloten om Coinmerce op te richten, wat zijn de ambities van Coinmerce in de toekomst en wat biedt Coinmerce voor Nederlandse crypto beleggers? 

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Het ontstaan van Coinmerce

Coinmerce is opgericht met een duidelijk doel: cryptocurrency toegankelijker te maken voor de gemiddelde Nederlander. Waar de focus bij concurrenten vaak ligt op traden, richt Coinmerce zich op het aanbieden van een all-in-one platform waar gebruiksgemak en service vooropstaan. 

De barrière om te handelen en beleggen in crypto was voor veel Nederlanders nog altijd te hoog. Coinmerce wilde deze barrière doorbreken met een platform waarbij gebruiksvriendelijkheid de absolute prioriteit heeft.

“Waar de focus bij concurrentie vooral ligt op traden, ligt onze focus op een all-in-one platform aanbieden waar gebruiksgemak en service vooropstaan. In het aankomende jaar (2023) zullen wij meerdere producten lanceren die hier aan bijdragen. Wij geloven dat wij geslaagd zijn om deze visie uit te voeren, maar blijven er naar streven om het platform constant te optimaliseren.”

Op dit moment heeft Coinmerce ook concrete plannen om uit te breiden naar het buitenland. Uiteraard staan nieuwe producten en diensten ook op de agenda. Wat deze producten en diensten zijn zullen we vanzelf te zien krijgen.

Advertentie

Coinmerce Staking en Coinmerce Earn

Uiteraard werd er niet enkel aan gebruiksgemak gewerkt. Coinmerce heeft ook een aantal unieke functies die juist dit platform interessant maakt voor veel crypto beleggers en handelaren. Voorbeelden van die functies zijn Coinmerce Earn en Coinmerce Staking. Dit zijn manieren voor beleggers om passief inkomen te vergaren op Coinmerce.

Op Coinmerce kunnen gebruikers hun cryptocurrencies zowel op een traditionele manier staken via het Staking programma, maar ook een rendement behalen over cryptocurrencies die normaal niet gestaket kunnen worden, zoals bijvoorbeeld bitcoin (BTC).

“Staking is in deze het on-chain staking, dit is dan ook alleen mogelijk voor coins waarbij de blockchain van desbetreffende cryptocurrency staking ook ondersteund. Enkele voorbeelden hiervan zijn Cardano, Polkadot en Polygon. Earn is in deze het ‘off-chain’ product, beter uit te leggen als lending. Theoretisch is dit mogelijk voor alle coins, waaronder Bitcoin. Als je Earn aanzet voor Bitcoin geef je Coinmerce toestemming om deze uit te lenen aan een derde partij. Deze derde partij gebruikt deze vervolgens voor bijvoorbeeld market making om rendement mee te maken. Als beloning voor het uitlenen wordt een percentage uitgekeerd aan de klant.”

Wil je meer informatie over het Earn programma? Klik dan hier.

Veiligheid van Coinmerce

Uiteraard is de veiligheid van crypto exchanges de afgelopen tijd belangrijker dan ooit geworden. Crypto beleggers zullen zich dan ook vanzelfsprekend eerder afvragen of een handelsplatform wel veilig genoeg is om te gebruiken. Transparantie over deze kwestie is voor het team van Coinmerce erg belangrijk.

Coinmerce bewaart de veiligheid van gebruikerstegoeden door zo veel mogelijk crypto te bewaren in cold wallets. Dit zijn wallets die geen toegang hebben tot het internet en ook volledig in het beheer zijn van Coinmerce zelf. In de praktijk is dit ongeveer 90% van alle crypto in het beheer.

“Deze cryptomunten worden grotendeels opgeslagen in zogeheten cold wallets en zijn 1 op 1 gedekt. Om de opnames van crypto’s soepel te kunnen laten verlopen, wordt tussen de 5% en 10% in hot wallets aangehouden. Dit betekent dat ten minste 90% van alle coins in custody ten allen tijde in cold wallets opgeslagen zijn.”

De overige 5% tot 10% zijn nodig voor de Staking en Earn programma’s van Coinmerce en om liquiditeit op het handelsplatform te garanderen. 

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Bitcoin koers in de zomer op nieuw record? Handelaren zijn hoopvol
Honderden Nederlanders volgen crypto-strategie op Bitvavo en halen 90% winst
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Dit is de reden waarom de bitcoin koers steeds verder zakt
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Bitvavo voegt gewilde crypto toe, Nederlanders ontvangen ‘m gratis
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Populaire cryptobeurs verwijdert tether en 5 andere bekende crypto
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Ripple (XRP) rechtszaak: SEC reageert op verzoek voor lagere boete
Advertentie

Trending Columns nieuws

Jouw cryptowallet is in gevaar - dit is wat je vandaag nog moet doen
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Column
Tim Kamp
Columns
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Waarom bitcoin binnenkort al zijn all-time high kan breken
Column
Thom Derks
Columns
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
De reden waarom handelen in crypto eigenlijk zo riskant is
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie