Timo Bult Timo Bult Timo Bult
08/10/2022 08:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 08/10/2022 08:06 Columns

Timo’s take: Veel mensen kijken de verkeerde kant op in crypto

icon-columns
Columns
Coinbase CEO verwacht spoedig 1 miljard crypto gebruikers

Foto: Aleksandr Ozerov/Shutterstock

Voor veel crypto-investeerders draait het vandaag de dag nog steeds om vooral één ding; enorme winsten behalen. En dat is natuurlijk niet zo gek wanneer we naar de geschiedenis van deze markt kijken. Maar een hele grote groep lijkt ook een andere kant van crypto en blockchain te zien, en die groep is de gamers! Ik verwacht dat gaming een van de sectoren is die volledig op zijn kop zullen worden gezet door blockchain-technologie.

Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt
Crypto mining is helemaal niet zo slecht voor het milieu als je denkt

Gamers komen in grote getalen naar de crypto-wereld

De reden waarom ik dit denk is onder andere vanwege een tweet van Delphi Digital. Waar voorheen decentralized finance (DeFimet zijn interessante yields wellicht hét gebied leek te zijn waar crypto een enorme verandering teweeg kon gaan brengen, is dat beeld enigszins veranderd. Dat komt uiteraard mede door de dalende koersen waarin er niet meer zoveel te halen valt.

Ik ben zelf overigens ook actief op Twitter, waar ik af en toe interessante dingen deel. Je vindt me hier!

De applicaties die nu nog steeds grote hoeveelheden gebruikers zien kunnen dit bereiken doordat ze ook echte utility bieden. Oftewel, het zijn applicaties die waarde bieden aan de gebruiker wanneer zij het gebruiken. En dan heb ik het niet enkel over monetaire waarde, maar ook entertainmentwaarde zoals in gaming.

Delphi Digital meldde deze week dat gemiddeld 885.431 mensen gebruikmaken van gedecentraliseerde gaming applicaties (dApps). DeFi dApps zien daarnaast slechts de helft van dat aantal, namelijk 402.965 gebruikers. Kortom, gamers blijven crypto games spelen en sinds deze zomer stijgt het aantal gamers zelfs. Dat terwijl de markt in een diep dal zit.

Ga op ontdekkingsreis in de crypto-markt

Wat ik eigenlijk wil zeggen met deze column is; ga eens op ontdekkingsreis! In plaats van alleen crypto kopen, ontdek hoe je deze crypto ook echt kan gebruiken. Het zal je verbazen welke mogelijkheden er allemaal zijn. Hierbij is gaming voor mij een van de interessantste gebieden waar crypto en non-fungible tokens (NFTop dit moment al gebruikt worden.

Let hierbij wel op dat de hele crypto-industrie nog in zijn kinderschoenen staat. De games zullen niet geweldig zijn, net als andere dApps. In veel gevallen kampen game-developers nog altijd met complexe problemen, al lijken deze beetje bij beetje opgelost te worden.

Deel dit artikel
Timo Bult

Timo is hoofdredacteur van Crypto Insiders en een gepassioneerde voorstander van de real-world toepassingen van cryptotechnologie. Zijn interesse werd gewekt tijdens zijn werk voor een groot Fins accountancybedrijf, waar hij onderzoek deed naar het toepassen van blockchain door financiële bedrijven. Ook voor zijn Master’s thesis bleef hij in de cryptohoek. Hij onderzocht hoe NFT’s in kunnen worden toegepast in games, en welke uitdagingen daar liggen. Timo gelooft dat cryptotechnologie onze economie inclusiever, eerlijker en welvarender kan maken, en dat de transparantie van deze technologie corruptie in ontwikkelingslanden kan tegengaan.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Advertentie

Trending Columns nieuws

Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Column
Tim Kamp
Columns
Advertentie