Redactie Redactie
24/05/2023 18:00 7 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/05/2023 18:00

3 cryptocurrencies die een alternatief voor XRP kunnen bieden

icon-featured
Featured
Altcoins als ethereum en polkadot maken flinke sprong, NFT nemen voortouw

Foto: Chinnapong/Shutterstock

Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.


Eén van de meest besproken coins van het moment is XRP, de coin die hoort bij het bedrijf Ripple. Zij willen al jaren een belangrijke speler worden in de crypto wereld door de blockchain technologie met traditionele banken te laten samenwerken. 

Onderweg zijn ze echter tegen een groot probleem aangelopen. De financiële toezichthouder uit de Verenigde Staten, de SEC, vindt namelijk dat Ripple haar coin heeft aangeprezen als effect waar winst op te maken was. 

Gezien cryptocurrency ongereguleerd is, mag je van de wet in de Verenigde Staten dit niet aanprijzen als een product waarvan de waarde kan fluctueren. Cryptocurrencies doen dat natuurlijk wel, maar de bedrijven achter de coins mogen dit niet zo brengen. 

De SEC gebruikt dit nu als belangrijkste haakje waarop ze cryptocurrency bedrijven aan kunnen pakken. Hoewel, echt voorspoedig loopt het nog niet met de rechtszaak tegen Ripple. 

Het hele proces loopt nu al jaren en in de tussentijd is XRP van veel exchanges, waaronder het belangrijke Binance, afgehaald. De schade aan de XRP koers is flink geweest, maar nu er langzaam een eind aan de rechtszaak lijkt te komen, kan ook de koers zich gaan herstellen. 

🚀 Nederlandse exchange viert bullmarkt: iedereen gratis crypto naar keuze
  • Advertentie
  • Bitvavo

XRP Koers 

De vraag is nu dan ook of Ripple weer richting de oude niveaus kan stijgen als de rechtszaak voorbij is en de coin weer op de grote exchange aangeboden zal worden. Op 1 juni 2018 was de munt nog heel tijdelijk $3,- waard. 

Op dit moment wordt er vooral gekeken naar de mogelijkheden voor de coin om weer boven de €1,- uit te komen, iets wat voor het laatst zo was eind november 2021. 

Voor het antwoord op dit vraagstuk is het afhankelijk van de hierboven genoemde ontwikkelingen, maar als de rechtszaak positief afgerond wordt voor Ripple en de coin weer terug komt bij Binance lijkt het een kwestie van tijd voor de $1 weer doorbroken wordt. 

Daarvoor is het ook nog afhankelijk van het algehele sentiment in de markt. Als de koersen van grote munten als Bitcoin en Ethereum onder druk komen te staan, is de kans groot dat XRP ook verder daalt en de grens van 1 euro weer uit zicht raakt. 

Advertentie

Betere Crypto Investeringen

Gezien er rond de XRP koers nog veel onzekerheden hangen, kan het verstandig zijn om een deel van je investeringen ook in andere cryptomunten te doen. Hieronder hebben we enkele nieuwe cryptomunten samengevat om je een aantal mogelijkheden te bieden. 

Lees meer over deze drie cryptomunten die nog in een presale verkrijgbaar zijn. Hieronder vind je per cryptomunt hoe jij mee kunt doen met de presale. 

  1. Launchpad XYZ (LPX) – Het nieuwe Web3 platform met eigen token
  2. yPredict (YPRED) – Vind de beste crypto trades met behulp van AI
  3. Ecoterra (ECOTERRA) – Verdien crypto met recycling 

>>> Nu naar Launchpad XYZ Presale <<< 

1. Launchpad XYZ (LPX) 

Ten eerste is daar Launchpad XYZ, een nieuwe cryptomunt met als doel om de plek te worden waar je alles kan vinden op het gebied van Web3. Dit is het nieuwe internet waarbij cryptocurrency een grote rol gaat spelen. 

Met Web3 worden applicaties en websites bedoeld die al aangepast zijn aan het gebruik van cryptocurrency. Daarmee zijn het vaak gedecentraliseerde apps waarin je eenvoudig transacties kan doen met crypto. 

Dit kunnen projecten in de DeFi sfeer zijn, maar ook crypto games, NFT’s en nog veel meer valt onder de term Web3. Launchpad XYZ geeft je een overzicht van al deze projecten en helpt je met het vinden van de volgende parel in de crypto markt. 

Op dit moment zijn de tokens van Launchpad XYZ alvast verkrijgbaar in een presale en die tokens heb je uiteindelijk nodig om toegang te krijgen tot het platform. Op dat platform vind je verschillende applicaties waarmee je direct aan de slag kan. 

Met Trading Edge krijg je toegang tot een database van alle Web3 projecten zodat je gemakkelijk overzicht krijgt van elk project met daarbij de huidige waarde en andere handige informatie.

Die informatie kun je gaan gebruiken in de trading terminal van Launchpad XYZ of op de eigen DEX. Zo kun je zelf kiezen hoe jij crypto wilt gaan traden en hoef je niet telkens van platform te wisselen. 

De tokens van Launchpad XYZ, LPX, zijn op dit moment te koop voor slechts $0,0445. Deze prijs stijgt tijdens de presale door totdat de token uiteindelijk voor $0,0565 gelist zal gaan worden. 

>>> Nu naar Launchpad XYZ Presale <<< 

2. yPredict (YPRED)

Een ander platform waarop je kan gaan crypto traden is yPredict. Ook zij bieden je alle tools om een goede crypto trader te worden, maar hebben AI aan het platform toegevoegd om je verder te helpen met vinden van de beste trades.

Deze kunstmatige intelligentie is getraind op de crypto markt en is in staat om technische analyses voor je uit te voeren. Daarnaast zal het ook constant op zoek gaan naar patronen in crypto koersen en je hier via crypto signals over op de hoogte brengen. 

Het platform is in eerste instantie vergelijkbaar met websites als CoinMarketCap waar je alle informatie over crypto kan vinden, maar heeft door de uitbreiding met AI veel meer mogelijkheden dan deze concurrent.

Coins van exchanges of website als yPredict hebben al vaker laten zien in korte tijd snel veel waarde te kunnen worden. Dit hangt allemaal samen met het gebruik van het platform. 

Om toegang tot yPredict.ai te krijgen, moet je namelijk een abonnement afsluiten met YPRED tokens. Die tokens koop je nu alvast voordelig in de presale in zodat jij direct kan starten als het platform online komt! 

>>> Nu naar yPredict Presale <<< 

3. Ecoterra (ECOTERRA) 

Tot slot is daar nog een project dat de strijd aan wil gaan met vervuiling en klimaatverandering door een uniek systeem. Met Recycle-to-Earn wil Ecoterra consumenten en producenten belonen voor hun inzet op dit gebied. 

De Ecoterra app gaat als volgt werken; eerst scan je de verpakkingen die je koopt in de app en als je deze verpakkingen weg wilt gaan gooien, ga je naar een Ecoterra recycling apparaat om daar je app te koppelen, je afval te recyclen en hiervoor tokens te verdienen. 

Naast dit unieke mechanisme gaat het nog veel meer bieden. Zo wil het ook een eigen CO2-marktplaats ontwikkelen waarop compensatierechten verhandeld kunnen worden.

Iedere gebruiker van de app, of je nu een consument of producent bent, krijgt een profiel waarop door iedereen in te zien is in hoeverre die persoon of dat bedrijf zich ingezet heeft voor de doelen van Ecoterra. 

De tokens van het project zijn in een presale verkrijgbaar, maar als je nog mee wilt doen moet je er snel bij zijn. Ecoterra heeft nu al meer dan $4 miljoen opgehaald en is in een indrukwekkend tempo zich door de presale aan het werken. 

Om zelf te investeren in ECOTERRA tokens ga je naar de website van het project, verbind je een wallet en lever je Ethereum of USDT in voor de nieuwe tokens. Je betaalt momenteel slechts $0,0085 terwijl de token voor $0,01 gelist zal gaan worden. 

>> Nu ecoterra in presale kopen <<< 


Dit artikel is een ingezonden stuk, geen financieel advies en valt buiten de verantwoordelijkheid van Crypto Insiders. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. Om gratis nieuws mogelijk te maken bevatten sommige uitingen affiliate hyperlinks. Dit kost jou als lezer niets.

Deel dit artikel

Net binnen
Trending
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Solana memecoin stijgt als een raket door promotie van Lionel Messi
Memecoin-oprichter in tranen, crypto koers crasht 90% tijdens livestream
Bitcoin’s zware correctie: Lange termijn investeerders veranderen strategie
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
Toch een recessie in Amerika? De gevolgen voor Bitcoin
'Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren'
‘Economie VS stort in, maar crypto zal daar niet van profiteren’
3x goed nieuws voor Shiba & Nederlanders maken iedereen SHIB miljonair
Na regen komt zonneschijn: Alle Nederlanders ontvangen gratis SHIB
Advertentie

Trending Featured nieuws

https://www.etoro.com/nl/stocks/?utm_medium=Affiliate&utm_source=96164&utm_content=18633&utm_serial=Stocks%20NL&utm_campaign=Stocks%20NL&utm_term=#zero-commissions
Belgische solana handelaar geniet van 600% winst door ‘long-strategie’
Advertentie