Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
21/12/2023 07:57 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/12/2023 07:57 Marktupdates

Bitcoin koers daalt en bereikt cruciale zone, solana stijgt 12%

Bitcoin-BTC Solana-SOL
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers daalt en bereikt cruciale zone, solana stijgt 12%

Foto: AlpakaVideo/Shutterstock

Bitcoin (BTC) schoot gisteren plotseling boven een belangrijk weerstandsniveau waardoor het zijn consolidatiebereik verliet. De bitcoin koers kwam boven de 44.000 dollar uit, maar is hier inmiddels weer ondergedoken. Deze daling lijkt echter gunstig te zijn voor het verdere prijsverloop van bitcoin. In deze ochtendupdate lees je alles over de huidige stand van zaken op de crypto markt.

Crypto radar: Bitcoin leeft weer op en markt kleurt groen
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin duikt onder $44.000

Gistermiddag passeerde bitcoin zijn belangrijke weerstandsniveau van 43.400 dollar waarna de koers tot een piek van zo’n 44.300 dollar steeg. Rond 20:30 uur maakte de koers echter een scherpe daling waardoor het onder de 43.400 dollar terechtkwam. Het level bewees zichzelf vervolgens als steunniveau aangezien de koers weer snel boven de 43.400 dollar uitkwam. Gedurende de nacht heeft bitcoin grotendeels tussen de 43.400 en 43.700 dollar bewogen.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Als de koers na een uitbraak terugzakt tot het vroegere weerstandsniveau dat nu als steun fungeert, toont dit aan dat dit niveau nu een bodem vormt. Mocht bitcoin boven de 43.400 dollar blijven, dan kunnen nieuwe hoogtes opgezocht gaan worden. Het jaarlijkse hoogtepunt, dat op 8 december werd bereikt, staat gelijk aan 44.717 dollar. Dit prijslevel zal interessant zijn om in de gaten te houden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit gelijk aan 43.648 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 39.880. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 1,70% in de plus.

Advertentie

Solana blinkt uit in groene crypto markt

Kijkend naar de rest van de markt springt solana (SOL) er gelijk bovenuit. Solana is met een stijging van 12,22% met afstand de best presterende munt binnen de top 10. Sterker nog, de altcoin staat momenteel op plek 2 van hardste stijgers binnen de gehele top 100.

Avalanche (AVAX) is ook hard de lucht in geschoten de afgelopen 24 uur. Om precies te zijn is avalanche met 8,55% gestegen.

De meeste andere top 10-cryptomunten staan nipt in het groen. Build ‘n build (BNB) is met 1,75% gestegen, ripple (XRP) met 0,66% en cardano (ADA) met 0,58%. Ethereum (ETH) staat zelfs 0,43% lager dan gisteren.

Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitvavo geeft 20 euro gratis crypto

Ben je op zoek naar een betrouwbare partij om crypto zoals bitcoin of ethereum (ETH) te kopen? In samenwerking met Crypto Insiders geeft het Nederlandse handelsplatform Bitvavo alleen deze maand 20 euro gratis aan nieuwe gebruikers die minimaal 10 euro op het platform storten. Dat is gelijk aan ongeveer 0,25 SOL of 36,77 ADA! Klik op de onderstaande knop om een nieuw account aan te maken bij Bitvavo:

Pak 20 euro gratis

Let op: na december gaat de welkomstbonus weer terug naar 10 euro.

Crypto Radar: bitcoin hard onderuit, maar HBAR en memecoins bloeien
  • icon-marktupdates
    Marktupdates

Bitcoin vandaag: belangrijke Amerikaanse data

Om 14:30 uur worden vandaag verschillende belangrijke gegevens uit de Verenigde Staten bekendgemaakt

Zo wordt het Bruto Binnenlands Product (BBP), een sleutelindicator van de economische gezondheid, gedeeld door het Bureau of Economic Analysis. Voor het derde kwartaal wordt een stijging van 5,2% aangenomen, terwijl deze voor het tweede kwartaal op 2,1% binnenkwam.

Verder wordt de wekelijkse Eerste Aanvragen Werkloosheidsvergoeding naar buiten gebracht. De verwachting ligt op 214.000, terwijl deze vorige week op 202.000 uitkwam.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie