Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
19/05/2024 08:07 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 19/05/2024 08:07 Marktupdates

Bitcoin koers klimt voorbij $67.000, BONK blinkt uit in kalme markt

Bitcoin-BTC
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers klimt voorbij $67.000, BONK blinkt uit in kalme markt

Foto: TJmedia/Shutterstock

Bitcoin (BTC) kleurt vandaag wederom in het groen, al zij het een verwaarloosbare koersstijging. Desalniettemin is de bitcoin koers voorbij de $67.000 gestegen, waardoor een uiterst belangrijke weerstandszone nu nog maar een haartje verwijderd is. De rest van de cryptomarkt houdt zich net als bitcoin momenteel gedeisd , maar het algehele sentiment lijkt zijn stijgende trend voort te zetten.

BTC bereikt cruciale prijszone

Zoals gewoonlijk vertoont de bitcoin koers weinig spektakel op een weekenddag. Het handelsvolume komt bijzonder laag uit en en de volatiliteit staat op een laag pitje. Desondanks kleurt de bitcoin koers nipt in het groen, en lijkt het er alle schijn van te hebben dat er een sterk einde gebreid zal worden aan de afgelopen week.

De prijs van bitcoin schoot afgelopen woensdag als een raket de lucht in, grotendeels gekatalyseerd door de Amerikaanse inflatiecijfers. Sindsdien houdt de koers zich knap staande, en vindt de koers stilletjes zijn verdere weg omhoog.

Gisteren aan het begin van de middag schoot de koers tot een piek van bijna $67.400, waarna een daling de koers weer terugbracht tot onder de $66.800. Na heel wat uurtjes zijwaarts te hebben bewogen, maakte bitcoin in het holst van de nacht een sprong tot een piek van nipt onder de $67.300.

Bitcoin koers CoinMarketCap
De bitcoin prijs van de afgelopen 24 uur. – Bron: CoinMarketCap

Bitcoin klopt nu aan bij een belangrijke liquiditeitszone die begint vlak boven de $67.000 en doorloopt tot grofweg $70.000. Dit is het laatste obstakel dat bitcoin zal moeten overwinnen voordat de all-time high van zo’n $73.800 getest kan worden.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 67.098 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 61.700. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,41% in de plus.

Altcoins rustig, maar BONK stijgt hard

Ook de rest van de cryptomarkt lijkt een vrije dag te hebben vandaag. De meeste altcoins hebben namelijk, net als BTC, weinig prijsschommelingen beleefd de afgelopen dag.

Kijkend naar de top 10 cryptomunten dan blijven alle koersbewegingen beperkt tot maximaal 1%.

Solana (SOL) is met een stijging van 0,98% de best presterende cryptomunt uit de top 10, gevolgd door ethereum (ETH) dat de afgelopen 24 uur met 0,76% is gestegen. Ook dogecoin (DOGE) en toncoin (TON) staan nipt in de plus.

Buiten de tien grootste cryptocurrencies weet de op Solana (SOL) gebaseerde memecoin bonk (BONK) alle aandacht op zich te richten. Ondanks de lage marktvolatiliteit is de koers van BONK de afgelopen 24 uur met 13,10% de lucht in geschoten, waarmee het veruit de grootste stijger binnen de top 100 is.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Altijd een stap voor blijven? Sluit je aan bij onze Discord-community met meer dan 12.000 leden. Bespreek de laatste crypto-trends en verwachtingen en blijf op de hoogte van alle verdere ontwikkelingen. Doe mee!

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 2 redenen
Crash: Waarom dalen bitcoin, ethereum en andere crypto opeens? 3 redenen
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie