Ivo Melchers Ivo Melchers Ivo Melchers
24/03/2024 10:37 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 24/03/2024 10:10 Marktupdates

Bitcoin koers opvallend beweeglijk, dogecoin blinkt uit met stijging

icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers opvallend beweeglijk, dogecoin blinkt uit met stijging

Foto: Ground Picture/Shutterstock

Normaal gesproken verroert bitcoin (BTC) zich amper in het weekend, maar de afgelopen dag heeft de koers opvallende schommelingen ondergaan. Momenteel waagt de bitcoin koers een poging om een belangrijke weerstand te doorbreken, en kleurt nipt in het groen ten opzichte van 24 uur geleden. Terwijl de meeste altcoins slechts minimale prijsbewegingen achter de rug hebben, heeft dogecoin (DOGE) een significante sprong gemaakt.

Bitcoin koers schiet omhoog

Gistermiddag bevond de BTC koers zich in een stijgende trend, gekenmerkt door steeds hogere pieken en dalen. Aan het begin van de avond werd een hoogtepunt van grofweg 66.000 dollar bereikt. S’ochtends stond de koers nog nipt boven de 64.000 dollar, wat een totale stijging van zo’n 3% weerspiegelt.

Sinds de koerspiek is het echter alleen maar bergafwaarts gegaan. Gedurende de avond en nacht is de koers onderuit gegaan, en vanmorgen vroeg werd een absoluut dieptepunt van ongeveer 63.800 dollar neergezet

Vanmorgen rond 08:30 uur maakte bitcoin een forse koerssprong tot zijn belangrijke weerstandszone van 65.000 dollar, waar het momenteel vlak onder handelt. Indien dit prijslevel doorbroken wordt, ligt de volgende halte rond de 69.000 dollar.

Op het moment van schrijven staat de BTC prijs op crypto exchange Bybit powered by SATOS gelijk aan 64.780 dollar. Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo komt de BTC prijs in euro daarmee uit op 60.067. Ten opzichte van 24 uur geleden staat BTC 0,62% in de plus.

Dogecoin stijgt 7%

De meeste cryptomunten staan op een hogere prijs dan gisteren, hoewel de stijgingen gering zijn. Binnen de top 10 cryptomunten zijn alleen solana (SOL) en avalanche (AVAX) onderuit gegaan, met dalingen van respectievelijk 1,01% en 2,23%.

De rest kleurt stuk voor stuk groen. Ripple (XRP), cardano (ADA) en dogecoin zijn echter de enige die een noemenswaardige stijging achter de rug hebben. XRP is met 2,02% gestegen, cardano met 1,35% en dogecoin is de grote winnaar van vandaag met een stijging van 6,88%.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Cryptobeurs in de problemen, verkoop is mogelijk
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Crypto-token crasht, grootste bezitter verkoopt alles wat hij heeft
Aantal bitcoin wallets neemt in rap tempo toe, BTC op exchanges droogt op
Jouw cryptowallet is in gevaar – dit is wat je vandaag nog moet doen
Cardano staat op vooravond van
Cardano staat op vooravond van “grootste mijlpaal in crypto geschiedenis”
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Populaire meme crypto verliest plotsing 99% van zijn waarde
Crypto Radar: Bloed op de cryptomuur en bitcoin zakt steeds verder weg
Crypto Radar: Floki doet het goed, deze coin crasht keihard
Crypto Radar: Floki doet het goed maar deze coin crasht keihard
Advertentie