Timo Bult Timo Bult Timo Bult
12/04/2024 07:46 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 12/04/2024 07:49 Marktupdates

Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat

Bitcoin-BTC Dogecoin-DOGE
icon-marktupdates
Marktupdates
Bitcoin koers schiet boven $70.000, memecoins tonen bizar resultaat

Foto: Ink Drop/Shutterstock

Nadat de bitcoin (BTC) koers afgelopen woensdag sterk opveerde, is de koers de afgelopen 24 uur relatief rustig gebleven. Wel werd het belangrijke prijsniveau bij 70.000 dollar meerdere keren getest. Daarbij was er ook vandaag weer positief nieuws rondom de bitcoin beursfondsen. Tot slot toont een grafiek hoe memecoins de afgelopen tijd hebben gepresteerd ten opzichte van andere subsectoren van crypto.

Bitcoins koers houdt stand boven $70.000

De afgelopen 24 uur bracht de BTC prijs al consoliderend door. Nadat woensdag een sterke opleving de koers terugbracht tot zelfs boven de 71.000 dollar, daalde het in de dag erop terug tot 70.000 dollar. Dit prijsniveau is een belangrijke support. 

Gisteren aan het eind van de middag dipte de koers hier kort onder. Desalniettemin wisten de bulls BTC toch weer terug boven de 70.000 te drukken.

De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Na een korte dip onder de 70.000 dollar handelt BTC nu weer boven dit prijsniveau. Bron: CoinMarketCap.
De bitcoin koers van de afgelopen 24 uur. Na een korte dip onder de 70.000 dollar handelt BTC nu weer boven dit prijsniveau. Bron: CoinMarketCap.

Na de stijging van de afgelopen uren handelt de koers nu bij 70.983 dollar op crypto exchange Bybit (Powered by SATOS). Op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is bitcoins prijs in euro nu 66.238. Ontvang nu een gratis 10 euro welkomstbonus wanneer je via deze link een account aanmaakt bij Bitvavo.

Bitcoin beursfondsen noteren positieve cijfers

Een van de oorzaken dat de bitcoin prijs de afgelopen uren kon stijgen heeft mogelijk te maken met de grote bitcoin beursfondsen. Die noteerden gisteren namelijk weer positieve cijfers. Ondanks dat Grayscale’s GBTC fonds weer een grote uitstroom zag, deed het fonds van BlackRock het een stuk beter.

Fonds Flow in miljoenen
BlackRock (IBIT) +$192,1
Fidelity (FBTC) +$4,6
Bitwise (BITB) +$11,1
Valkyrie (BRRR) +$8,4
Grayscale (GBTC) -$124,9
Net flow +$91,3

De overige fondsen hadden allen een net flow van 0 dollar.

Memecoins als shiba inu (SHIB) verslaan de rest van cryptomarkt

Tot slot werpen we een korte blik op de altcoins. Binnen de top 10 zijn er geen grote uitschieters te zien. Dogecoin (DOGE), de nummer 8 van de markt, staat 1,6 procent in de plus en is daarmee de grootste stijger.

Over memecoins gesproken; dat er een enorme hype rondom deze subsector van crypto hangt was de afgelopen periode al wel duidelijk. Maar een grafiek van analist Will Clemente maakt nog maar eens duidelijk hoeveel beter de memecoins de afgelopen tijd hebben gepresteerd.

Zowel coins in subsectoren als AI, real-world assets (RWA), DeFi en layer 2 konden allemaal niet tippen aan de rendementen van memecoins. Uiteraard blijft een waarschuwing hier toepasselijk; memecoins staan erom bekend extreem volatiel te zijn.

De grootste stijgers van de top 100 in de afgelopen 24 uur waren bittensor (TAO) met +10,8 procent en ondo (OND) met +8,2 procent. De grootste dalers waren pendle (PENDLE) en digwifhat (WIF) met respectievelijk dalingen van -6,5 en -4,8 procent.

10 euro gratis crypto naar keuze

Klaar om de diepte in te duiken met cryptocurrency en denk je eraan om Bitcoin of een andere cryptomunt te bemachtigen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 10 euro crypto naar keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 10 euro gratis

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
Nederlands stel ziet inleg van 3k naar 240k stijgen, ‘’voor de lol’’
nederlander-stapt-te-laat-uit-verlieset-alles
Nederlander stapt na waanzinnige winst te laat uit en raakt alles kwijt
politie-crypto-wet-VS-onderzoek-blockchain
Nederlandse crypto-ondernemer pleegt zelfmoord, tientallen miljoenen vermist
student verdient miljoenen ongeluk bij geluk student
Student werd in één oogwenk cryptomiljonair, “geluk bij een ongeluk”
stijging-groen-prijsactie-bitcoin
Nieuwe crypto ontploft met 430% stijging na notering, investeerders springen erop
Advertentie

Trending Marktupdates nieuws

Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin en cryptomarkt houden adem in voor ethereum ETF-besluit vandaag
Bitcoin koers schiet naar $66.000, 'belangrijk moment aanstaande'
Bitcoin koers schiet naar $66.000, ‘belangrijk moment aanstaande’
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Crypto Radar: bitcoin daalt tot onder $61.000, markt kleurt dieprood
Advertentie