Roy van Krieken Roy van Krieken
10/03/2022 18:15 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 10/03/2022 18:15

Algorand netwerk groeit met 6 miljoen gebruikers in 2022

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Algorand netwerk groeit met 6 miljoen gebruikers in 2022

Foto: DIAMOND VISUALS/Shutterstock

Het Algorand (ALGO) netwerk heeft in de eerste paar maanden van het nieuwe jaar een sterke groei doorgemaakt, zo blijkt uit data van AlgoExplorer. In de periode van januari tot maart zijn er zeker 6 miljoen Algorand gebruikers bijgekomen. Dat vertegenwoordigt een stijging van maar liefst 35%! Op dit moment heeft het Algorand netwerk ongeveer 23,5 miljoen unieke gebruikers.

Terra (LUNA) en Do Kwon moeten megaboete van miljarden betalen
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Redenen voor groei Algorand

Uiteraard groeit een netwerk niet zomaar uit het niets. In het geval van Algorand zijn er een aantal ontwikkelingen aan te merken die wellicht voor deze enorme groei hebben gezorgd. Achter de schermen heeft het team van Algorand hard gewerkt aan cruciale technische verbeteringen van het netwerk.

Zo werd onlangs een nieuwe contract-to-contract functionaliteit toegevoegd aan het netwerk. Dit stelt het netwerk in staat om veel complexere smart contracts mogelijk. Verschillende contracten kunnen met deze nieuwe functie namelijk met elkaar in verbinding staan zodat de functies van verschillende applicaties kan worden gecombineerd.

Ook staan er nog belangrijke updates op de agenda voor Algorand. Binnenkort zal de lancering van de zogeheten London bridge verwacht worden wat ervoor zal zorgen dat het Algorand netwerk verbonden wordt met het Ethereum (ETH) netwerk. Om dit te bewerkstelligen heeft vooraanstaand blockchain ontwikkelingsbedrijf Applied Blockchain een flinke subsidie ontvangen van de Algorand Foundation.

Daarnaast heeft de Algorand Foundation onlangs een nieuwe CEO aangesteld. Dit was niemand minder dan voormalig JPMorgan & Chase top-executive Staci Warden. Uiteraard brengt zij enorm veel ervaring en kennis mee naar Algorand, hetgeen klaarblijkelijk in de smaak viel bij crypto investeerders.

De toekomst van Algorand

Het ziet er op papier allemaal best wel goed uit voor Algorand. Belangrijke updates worden met succes doorgevoerd en ook in de nabije toekomst staat er veel te gebeuren voor het netwerk. Volgens velen is Algorand dan ook een project om rekening mee te houden.

Ook voor de CEO van SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci. Hij staat al langere tijd bekend als ALGO bull en hij gaf onlangs zelfs aan dat hij verwacht dat het Algorand netwerk het ‘Google’ van de crypto industrie zal worden.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie