Simon Bosch Simon Bosch
02/02/2023 17:05 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/02/2023 17:05

Binance BNB Chain krijgt uitbreiding voor decentrale opslag

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: pp1/Shutterstock

Binance krijgt de afgelopen tijd een hoop kritiek te verduren, maar BNB Chain is nog steeds één van de meest populaire blockchains. Het netwerk krijgt nu een belangrijke uitbreiding, en wel een voor decentrale opslag.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Grote uitbreiding voor BNB Chain

In een whitepaper op Github beschrijft het project de techniek voor de upgrade Greenfield. Het is niet echt een upgrade zoals The Merge was voor Ethereum (ETH), maar eerder een soort side chain die is verbonden aan de hoofdketen BNB Chain. Hij is specifiek gemaakt voor decentrale data-opslag zodat je volledig eigenaar blijft van elders opgeslagen bestanden.

Data kun je ook opslaan op reguliere layer 1-blockchains zoals Ethereum en BNB Chain, maar die netwerken zijn vooral bedoeld voor het actief uitvoeren van smart contracts. Dat werkt iets anders op het netwerk dan bijvoorbeeld je vakantiefoto’s van jaren geleden.

Mogelijk kiest Binance voor een soort side chain om te voorkomen dat er opstoppingen op BNB Chain ontstaan. Dit soort problemen komen wel vaker voor in de blockchain-industrie. Er zijn niet voor niets netwerken zoals dat van Filecoin (FIL), Storj (STORJ) en Arweave (AR). Binance’ stap moet het ecosysteem van BNB Chain nog completer maken dan het al is.

De ontwikkelaars schrijven dat het netwerk een drie-eenheid moet vormen, samen met de Binance Smart Chain (BSC) en aan Greenfield gekoppelde dApps. Ontwikkelaars op Amazon Web Services (AWS), NodeReal en Blockdaemon willen de komende maanden een testnetwerk beschikbaar stellen.

Advertentie

BNB Chain populair

Binance ligt sinds december onder vuur omdat het bepaalde tegoeden in verkeerde wallets zou bewaren, zoals hier te lezen. Toch is BNB Chain ongelofelijk populair. In november was het nog de meest actieve blockchain van allemaal. Eind december had het meer unieke adressen dan Ethereum.

Misschien heeft BMW hier mee te maken. De autofabrikant kondigde eind vorig jaar aan dat het een deel van wat het bedrijf doet gaat automatiseren met deze blockchain.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Hoe $3000 in Bitcoin deze man miljonair maakte en zijn droom vervulde
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
98-jarige-man wordt miljonair =na 70 jaar oude
98-jarige man wordt miljonair na 70 jaar oude investering
El precio del Bitcoin se dispara, pero China ensombrece los mercados
Bitcoin-verbod China wankelt, geruchtenmolen op volle toeren
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
XRP en memecoins dalen flink, wat is er aan de hand?
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
Crypto-oplichter stuurt plots bijna $10 miljoen terug naar slachtoffer
bitcoin miners stappen over naar kaspa 95% meer winst
Bitcoin houders stappen massaal over naar KASPA (KAS): 95% meer winst
Advertentie