Ivo Melchers Ivo Melchers
21/02/2023 10:30 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/02/2023 10:30

Binance brengt nieuwe update aan eigen fan token-platform

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance.US lucha por encontrar un nuevo banco

Foto: Grey82 / Shutterstock.com

Begin 2021 lanceerde Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, zijn eigen fan token-platform. Destijds was de Italiaanse voetbalclub S.S. Lazio de eerste die een samenwerking met de crypto exchange aanging en zijn eigen crypto ontwikkelde. Inmiddels is het mogelijk om fan tokens te kopen van drie andere teams. De Braziliaanse voetbalclub Santos FC en de portugese voetbalgrootmacht FC Porto hebben na S.S. Lazio ook hun eigen fan token gelanceerd op het Binance fan token-platform. Ook lanceerde BWT Alpine F1 Team zijn eigen cryptovaluta op Binance.

Gisteren kondigde Binance een nieuwe update aan voor dit platform waarmee fans beloningen kunnen verdienen op basis van de betrokkenheid bij een team naar keuze.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance brengt fans dichter bij hun club

Deelnemers van het fan token-platform van Binance kunnen ‘Star Points’ verdienen door simpele taken te voltooien zoals het verifiëren van je identiteit of door te stemmen over verschillende clubzaken. Hoe meer van deze punten je bij elkaar weet te sprokkelen, hoe hoger level je kunt bereiken. Een hoger level zal uiteindelijk toegang geven tot betere beloningen. De beloningen variëren van kaartjes voor wedstrijden, toegang tot meet & greets, het ontvangen van videoclips van favoriete spelers tot een deelname aan exclusieve diners met de atleten zelf.

Iedere maand zal er een nieuwe selectie aan beloningen vrijkomen die je kunt ontgrendelen in ruil voor je fan tokens.

Lisa He, hoofd van non-fungible token (NFT) en fan tokens bij Binance betoogde dat fan tokens de toekomst zijn van fanbetrokkenheid. Ze wees erop dat het programma fans dichter bij hun favoriete teams kunnen brengen.

Advertentie

Binance probeert sport en web3 te koppelen

Binance heeft consequent geprobeerd sport te koppelen met Web3. In juni 2022 kon je bijvoorbeeld in het NFT nieuws lezen dat de cryptobeurs een samenwerking aan was gegaan met de legendarische voetbalspeler Cristiano Ronaldo. Enkele maanden later werd de eerste NFT collectie van de Portugese superster gelanceerd op het NFT platform van Binance.

In juli 2022 begon Binance tevens met testen van het uitgeven van tickets in de vorm van NFT’s. Eerder liet de Champions League finale in Parijs namelijk zien wat er mis is met het huidige ticket systeem. Deze NFT tickets worden dit seizoen uitgetest bij S.S. lazio.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie