Roy van Krieken Roy van Krieken
27/07/2021 13:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/07/2021 13:45

Binance Smart Chain organiseert ‘Bug Bounty’ en looft $10 miljoen uit

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Binance Smart Chain organiseert ‘Bug Bounty’ en looft $10 miljoen uit

Foto: Iryna Budanova/Shutterstock

De Binance Smart Chain (BSC) is van plan om een zogenaamde ‘bug bounty’ te organiseren. Dit houdt in dat ontwikkelaars en ‘ethische’ hackers zoveel mogelijk zwakke plekken van de Binance Smart Chain blockchain proberen te ontdekken. 

Als beloning voor de moeite heeft het team achter de Binance Smart Chain zeker $10 miljoen beschikbaar gesteld. Deze bug bounty heeft al doel om de veiligheid van het ecosysteem significant te verbeteren en heeft de naam Priority ONE gekregen.

Bitcoin en cryptofondsen ervaren slechte week met miljoenenuitstroom
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

Veel aanvallen op de Binance Smart Chain

Deze veiligheid heeft de afgelopen tijd namelijk hier en daar te wensen overgelaten. Verschillende projecten die zijn gebouwd op de Binance Smart Chain werden namelijk aangevallen door hackers en andere kwaadwillenden.

Onder meer PancakeBunny werd aangevallen en hier maakten hackers zeker $200 miljoen buit. Ook BurgerSwap werd het doelwit van hackers en zeker $7 miljoen werd hier gestolen. Dit zijn slechts twee voorbeelden van projecten die gebaseerd zijn op de Binance Smart Chain waar grote inbraken plaats vonden.

Advertentie

Tijd voor verbetering

Doordat deze grootschalige aanvallen in korte tijd plaatsvonden is het niet gek dat Binance stappen onderneemt om dit in de toekomst te voorkomen. 

“We zijn van plan om een bounty pool van $10 miljoen USD te creëren dat all premiejagers zal belonen voor het onthullen van verifieerbare aanval mogelijkheden of zwaktes bij meer dan 100 dApps”

Om als dApp mee te doen aan Priority ONE moeten projecten aan een paar voorwaardes voldoen. Zo moeten projecten aantoonbaar gecontroleerd zijn door twee reputabele ‘security firms’. Ook moeten projecten bereid zijn bij te dragen aan de veiligheid van de blockchain door tenminste $100.000 in te leggen in de bounty pool.

Doordat de Binance Smart Chain en de hieraan gelinkte projecten helaas veelvuldig negatief in het nieuws kwamen de afgelopen paar maanden lijkt dit een stap in de goede richting. De veiligheid van de Binance Smart Chain is toe aan verbetering en een veiliger ecosysteem zal alle projecten op deze blockchain ten goede komen.

Deel dit artikel
Roy van Krieken

Roy ontdekte voor het eerst Cryptocurrency en Bitcoin tijdens de bullmarkt van 2017. Hij was echter niet direct verkocht. Een paar jaar later veranderde zijn nieuwsgierigheid pas in extensieve verdieping en er ging een nieuwe wereld voor hem open. De wereld van Cryptocurrency en Blockchain-technologie was vanaf dat moment meer dan slechts een hobby. De mogelijkheden zijn oneindig volgens Roy.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie