Erik Juffermans Erik Juffermans
28/08/2023 13:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 28/08/2023 13:00

Bitcoin van troon gestoten op Bitvavo: crypto stijgt 200% in augustus

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Twee onbekende crypto stoeien met bitcoin om toppositie op Bitvavo

Foto: Bitvavo

Momenteel staat een relatief kleine en onbekende cryptomunt bovenaan de handelslijst van Bitvavo: Akropolis (AKRO). Het volume van AKRO is op Bitvavo in de afgelopen 24 uur met 18% gestegen en komt uit op $6.782.800. Dat is meer dan twee keer het volume van bitcoin (BTC), dat uitkomt op $3.164.946. Akropolis presteert eigenlijk al weken zeer sterk en de hype heeft inmiddels de Nederlandse markt bereikt via Bitvavo.

Goed nieuws! 🎉 Bitvavo viert kerst en geeft onze lezers gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Wat is het Akropolis crypto-project?

Akropolis is een project bedoeld om decentralised finance (DeFi) toegankelijker te maken voor gebruikers. Zo kunnen DeFi platformen gelinkt worden aan Akropolis om bepaalde processen te faciliteren. Akropolis ontwikkelt revolutionaire decentrale apps (dApps) die het mogelijk maken om op een gemakkelijke manier te lenen, sparen en investeren.

Daarbij maakt Akropolis gebruik van een volledig decentraal systeem, er komen dus geen tussenpersonen te pas. Het bestuur wordt geregeld door middel van een democratisch proces onder AKRO stakers. Akropolis timmert aardig aan de weg en heeft inmiddels al integraties met andere grote DeFi-platformen als Compound (COMP), Maker (MKR), Aave (AAVE), Curve (CRV), Fulcrum (FUL) en dYdX (DYDX)

De AKRO koers stijgt 200%

Het stijgende volume gaat gepaard met een nog sterkere koersstijging. De AKRO koers is in de afgelopen 24 uur met maar liefst 32% in waarde gestegen en staat in augustus zelfs al meer dan 200% in de plus. Eind juli was de koers van AKRO nog 0,004 dollar. Inmiddels heeft AKRO $0,015 aangetikt. 

De reden voor de forse koersstijging heeft mogelijk met een grote update te maken dire recent werd doorgevoerd. Ook staat de volgende versie alweer in de pijplijn. 

Toch staat de munt pas op positie #1725 op de lijst van grootste cryptomunten omdat het slechts een marktkapitalisatie heeft van $45 miljoen. Dat is extreem laag, maar maakt de munt ook volatieler en verhoogt de kans op grote stijgingen en dalingen.

Mocht je nog geen account hebben bij Bitvavo, dan kun je nu profiteren van een leuke welkomstbonus. Door te registreren via deze link ontvang je gratis 10 euro op je account.

Deel dit artikel
Erik Juffermans

Met een politieke en culturele achtergrond is Erik geïnteresseerd in het grote plaatje. Wat zijn bijvoorbeeld de raakvlakken van crypto-assets met de globale politiek en het economische klimaat? Cryptocurrencies hebben volgens Erik de potentie om de wereld beter en eerlijker te maken, maar er zijn fascinerende en complexe obstakels.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
Wat had een €1.000 bitcoin investering in januari je nu opgeleverd?
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Advertisement
Advertisement