Simon Bosch Simon Bosch
01/04/2023 09:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 01/04/2023 09:00

Circle’s USDC blijft populair in DeFi, ondanks recente prijsdaling

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Foto: Shutterstock/photo_gonzo

Op 10 maart verloor Circle’s USD Coin (USDC) plotseling zijn vaste link met de dollar nadat één van de banken waar het onderpand van USDC lag faiiliet ging. Het gevolg was dat door de paniek veel mensen massaal de token dumpten. Toch wordt de coin langzaam populairder, volgens CoinDesk.

Crypto oplichters richten hun ogen op toncoin na Telegram samenwerking
  • icon-altcoins
    Altcoin nieuws

USDC minder populair door bankencrisis

De crypto-krant sprak met analisten van blockchain onderzoeksbedrijf Kaiko. De onderzoeker Riyad Carey verklaarde dat de verkoopdruk is afgenomen, en op 3pool van het Decentralized Finance (DeFi) protocol Curve is het marktaandeel van USDC toegenomen. 3Pool is een belangrijk onderdeel van het protocol waar gebruikers USDT, USDC en DAI op kunnen verhandelen. Het beheert op dit moment bijna 440 miljoen dollar aan stablecoins.

Uit data van Dune Analytics blijkt dat handelaren tijdens de problemen met USDC de token op grote schaal dumpten. USDC vormde op het dieptepunt slechts 2,4% van de liquiditeit in de pool. Mensen verkochten op grote schaal hun USDC voor USDT. Laatstgenoemde klom toen tot 50% van de pool. Ook DAI had er enige baat bij en wist te groeien van ongeveer 36% van de liquiditeit in de pool naar 46%.

Advertentie

Populariteit USDC groeit weer op Curve

Nu ligt de situatie anders. USDC vormt ongeveer 24% van de markt. USDT en DAI zijn goed voor afgerond respectievelijk 39% en 37%. USDC is dus weer bijgetrokken, maar echt hersteld is USDC nog niet. De token vond in mei van 2022 zijn top met 82% van de liquiditeit op Curve’s liquiditeitspool.

Het moet gezegd worden dat er een fout lijkt te zitten in de data van Dune. Daar zie je namelijk dat USDT bijna niet werd gebruikt en USDC juist wel. Echter zal dit niet kloppen, lettend op het feit dat de marktwaarde van USDT in deze periode hard groeide en USDC kromp.

Ook is USDC volgens CoinDesk nog steeds erg populair binnen DeFi. Verschillende DeFi-protocollen en bridges houden nog steeds USDC aan in hun reserves. Zo besloot MakerDAO afgelopen week om de coin als onderpand aan te blijven houden. Daar was veel twijfel over toen de coin instabiel werd. Het reflecteert MakerDAO’s wantrouwen jegens USDC, dat vorig jaar werd veroorzaakt door discussies over centralisatie.

Deel dit artikel
Simon Bosch

Simon is fanatiek macro-analist en doet grondig onderzoek naar alles waar de meeste mensen juist niet naar willen kijken. Alles in de financiële, maatschappelijke en geopolitieke wereld met twee kanten is interessant genoeg om te onderzoeken. Als een onderwerp geen twee kanten heeft, dan is er dringend een sceptische blik nodig — onderwerpen zonder twee kanten bestaan niet. De wereld is kapot, en hij is ervan overtuigd dat crypto een deel van de oplossing kan vormen.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie