Robin Hazekamp Robin Hazekamp
21/09/2023 20:00 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/09/2023 20:00

Crypto beurs waarschuwt: Meerdere crypto worden verwijdert in EU

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto beurs waarschuwt: Meerdere crypto worden verwijdert in EU

Foto: artjazz/Shutterstock

Binance, ‘s werelds grootste crypto exchange, waarschuwt voor een potentiële verwijdering van meerdere stablecoins. De reden hiervoor is de aankomende baanbrekende Markets in Crypto Assets (MiCA) wet van de Europese Unie. 

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Binance waarschuwt voor potentiële verwijdering meerdere crypto

De MiCA wet is door de European Securities and Markets Authority (ESMA) opgesteld. Het eerste deel van de wet is in juni 2023 ingegaan. Op basis van de activiteiten van een crypto bedrijf heeft men een jaar tot anderhalf jaar de tijd om aan de regelgeving te voldoen. 

Het gedeelte over stablecoins in het derde niveau van de wet is waar Binance zich zorgen om maakt. Dat gedeelte van de wet wordt van kracht in juni 2024. Marina Parthuisot, juridisch directeur van de Franse afdeling van Binance, zei het volgende in een interview: 

“We zijn op weg naar een schrapping van alle stablecoins in Europa op 30 juni. Dit zou een grote impact kunnen hebben op de markt in Europa in vergelijking met de rest van de wereld.”

Tot nu toe is namelijk nog geen enkele van de huidige stablecoins goedgekeurd in de EU. De regelgeving omtrent munten als USD Tether (USDT) en USD Coin (USDC) is zeer streng. Aangezien Binance maanden terug al besloot Nederland te verlaten, kan het goed zijn dat om aan regelgeving te voldoen, het platform de munten in de EU schrapt. 

CEO positief over aankomende EU wet voor munten als bitcoin

Binance CEO Changpeng Zhao heeft er zelf een andere kijk op en vindt de opmerking van Parthuisot uit de context gehaald. In een post op X (voorheen Twitter) schreef Zhao: 

“In feite hebben we al een aantal partners die stablecoins als EUR aan het lanceren zijn, volledig volgens de regelgeving natuurlijk.”

Zhao is positief over de duidelijke regelgeving die de MiCA wet faciliteert. Daarentegen betekent dat niet dat het platform er hinder van ondervindt. Om niet overhoop te komen met Europese waakhonden, besloot het platform Nederland, Duitsland en België te verlaten om aan de regelgeving te voldoen. 

Deel dit artikel
Robin Hazekamp

Toen Robin in de Europese politieke wedstrijd iMEP opeens moest verzinnen hoe de EU effectieve regelgeving op moest stellen voor cryptocurrency, stond hij even met zijn mond vol tanden. Terwijl hij zijn achtergrondonderzoek uitvoerde, ontdekte hij de voordelen van deze economische noviteit. In Robins visie gaan de EU en cryptocurrency hand in hand. Met een scherpe blik analyseert Robin hoe politiek en cryptocurrency elkaar zowel aanvult als tegenwerkt.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement