Kevin Schijven Kevin Schijven
21/04/2023 09:47 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 21/04/2023 09:47

Crypto markt blijft dalen: BTC, XRP, DOGE en meer vangen forse klappen

icon-ethereum
Ethereum nieuws
Crypto-correctie: waarom Bitcoin en Ethereum weer hard dalen

Foto: solarseven/Shutterstock

De crypto markt kleurt wederom rood. De recente euforie lijkt uit de markt snel te verdwijnen en het sentiment wordt langzamerhand steeds negatiever. De meeste koersen uit de top 100 dalen voor een derde dag op rij, maar er zijn enkele uitzonderingen. De totale marktkapitalisatie daalt vandaag met 2,4% naar $1,235 biljoen.

Start gratis met crypto 📈: Alle Nederlanders krijgen in maart €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin dipt onder $28.000

Bitcoin (BTC) kelderde deze week hard en dat zorgde voor de grootste long squeeze van 2023. De koers daalde gisteren al richting de $28.000 en dook vanochtend er kort onder. Op het moment van schrijven herstelt bitcoin iets en komt op het moment van schrijven op $28.002 uit. Daarmee staat bitcoin vandaag 3,2% in de min. Inmiddels lijken steeds meer analisten met een diepere correctie rekening te houden.

Advertentie

Ethereum houdt iets sterker stand

Ethereum (ETH) houdt ditmaal ietsjes sterker stand dan bitcoin, maar zakte alsnog naar $1.910 vanochtend. Op het moment van schrijven herstelt ETH naar $1.917, maar staat daarmee alsnog 2% in de min vandaag. Ondertussen is de NFT markt flink aan het afzwakken en dat heeft mogelijk te maken met de stijgende transactiekosten door de hype omtrent memecoins.

Crypto whale verplaatst plotseling godsvermogen naar exchange
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

ADA, MATIC en XRP dalen fors

Binance coin (BNB) kleurt daarentegen als enige top 10 munt groen vandaag. BNB staat echter met $328 slechtst 0,7% in de plus. Dan lopen de rode cijfers snel op. Solana (SOL) daalt naar $22,2 en staat 2,3% in de min. Cardano (ADA) zakt met 3,2% naar $0,405. Polygon (MATIC) verliest al 4,4% van zijn waarde en zakt naar $1,04. Ripple (XRP) staat zelfs 4,6% in de min en daalt naar $0,47.

BlackRock laat ethereum links liggen, focus blijft op BTC
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

DOGE koers vangt harde klap

Dogecoin (DOGE) kleurde gisteren nog als enige groen, maar dat bleek achteraf van korte duur te zijn. Hype omtrent memecoins, “dogeday” op 20 april, en de lancering van Spaceship waren allemaal niet genoeg om de DOGE koers te weerhouden een diepe daling te maken. DOGE zakt met 8,5% naar $0,084.

🚀 Nederlandse exchange viert aankomende bullmarkt: iedereen €20,- gratis crypto
  • Advertentie
  • Bitvavo

Crypto top 100 hardste dalers

De rest van de top 100 kleurt ook rood en aan de top vinden we wederom de hardste stijgers van de afgelopen tijd. Zo dalen injective (INJ), near (NEAR), immutablex (IMX), bittorrent (BTT) en rocket pool (RPL) met zo’n 7%. Casper (CSPR) en synthetix (SNX) staan al 8% in de min. Baby doge coin (BABYDOGE) en internet computer (ICP) staan bijna 9% in de min. Render (RNDR) daalt met maar liefst 11%, maar het is radix (XRD) die de hardste klappen vandaag vangt. De XRD koers zakt met bijna 19% naar $0,093.

BlackRock laat ethereum links liggen, focus blijft op BTC
  • icon-ethereum
    Ethereum nieuws

Zilliqa en kaspa de enige koersen in het groen

Toch zijn er nog twee groene uitzonderingen vandaag in de top 100. Zilliqa (ZIL) maakte vanochtend vroeg een flinke sprong en komt daarmee uit rond $0,032 waardoor de koers 4,7% in de plus staat.

Kaspa (KAS) maakte gisteren juist een flinke sprong en kwam toen weer de top 100 grootste cryptovaluta binnen. De KAS koers komt momenteel rond $0,0255 uit en staat daarmee 6,5% in de plus vandaag.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 1.5 miljoen PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie