Kevin Schijven Kevin Schijven
02/10/2023 13:24 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/10/2023 13:24

Crypto-markt leeft op: Bitcoin SV en deze koersen stijgen keihard

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Crypto-markt leeft op: Bitcoin SV en deze koersen stijgen keihard

Foto: Things/Shutterstock

De crypto markt ziet de afgelopen dagen eindelijk een opleving. Meerdere koersen maakten in de afgelopen 24 uur flinke sprongen. We hebben vandaag een handjevol munten uit de top 100 die meer dan 10% in de plus staan.

De totale marktkapitalisatie van crypto stijgt in de afgelopen 24 uur met 3,2% naar $1,12 biljoen. Het handelsvolume stijgt in dezelfde periode met 18,1% naar $36 miljard.

De dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt naar 49,4%. De populaire sentiment indicator, de Fear & Greed Index, stijgt van 47 naar 50, een teken dat de angst verder afneemt.

🎁 Deze week: Handel je eerste €10.000 in crypto helemaal gratis
  • Advertentie
  • Bitvavo

Bitcoin stijging aangedreven door ‘perps’

Bitcoin (BTC) heroverde donderdagavond de $27.000 en hield daar opvallend sterk stand. Afgelopen nacht schoot de BTC koers naar $28.000 en daar bleef het niet bij. Bitcoin maakte vanochtend nog een sprong en tikte vervolgens een piek aan van $28.500.

De huidige stijging lijkt voornamelijk aan te zijn gedreven door de derivatenmarkt en met name perpetual futures, meldt Coinalyze.

Bitcoin houdt vooralsnog boven $28.200 stand en komt op het moment van schrijven uit op $28.312 op Bybit en €26.895 op Bitvavo. Daarmee staat bitcoin vandaag 4,2% in de plus.

Volgens analist Ali Martinez leidde een dergelijke uitbraak de vorige keer naar een rally tot $31.000.

Advertisement

Ethereum ETF hype

Ethereum (ETH) steeg vorige week harder, maar maakte afgelopen nacht een kleinere sprong. Desondanks tikte ETH kort $1.765 aan, maar hangt sindsdien rond $1.730. Daarmee staat ETH vandaag  2,7% in de plus.

Er is momenteel veel hype omtrent de lancering van de eerste ETH futures-ETF’s in de VS. Grayscale diende zojuist een aanvraag in om zijn ETH fonds om te zetten in een ETF.

Leuk nieuws! 🎉 Bitvavo geeft lezers vandaag gratis BTC, XRP of een andere crypto 🚀
  • Advertentie
  • Bitvavo

Solana steelt de show in crypto top 10

In de top 10 is het vooral solana (SOL) die de afgelopen dagen de aandacht trekt. De SOL koers maakte gedurende het weekend meerdere enorme sprongen waardoor de koers inmiddels 23% in de plus staat ten opzichte van vorige week. In de afgelopen 24 uur steeg SOL met 4,5% naar $24.

Bitcoin SV steelt de show in crypto top 100

In de top 100 hebben we nog meer opvallende stijgers. Zo stijgt ecash (XEC) met 11% naar $0,00002779. Thorchain (RUNE) komt na een stijging van 13% uit op $2,17 en rollbit coin staat bijna 15% in de plus en komt op $0,1356 uit.

Vandaag is echter bitcoin SV (BSV) de grote winnaar uit de top 100. De koers van de controversiële BSV munt maakte ook twee enorme sprongen in de afgelopen 24 uur. BSV komt momenteel op $37,6 uit en staat daarmee maar liefst 18% in de plus vandaag.

Zoek jij meer inzicht in crypto koersen of hulp met handelen?

In de premium omgeving van Crypto Insiders vindt je een levendige en vriendelijke community van meer dan 1.000 leden die elkaar helpen met handelen. Ook delen onze analisten hier wekelijks meer dan 20 technische analyses exclusief voor premium leden. Bekijk onze Premium pagina voor meer informatie en probeer direct de eerste 30 dagen gratis.

Disclaimer: Beleggen brengt risico’s met zich mee. Onze analisten zijn geen financieel adviseurs. Raadpleeg altijd een adviseur bij het maken van financiële beslissingen. De informatie en tips die op deze website zijn verstrekt is gebaseerd op eigen inzichten en ervaringen van onze analisten.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
goudkoorts-man-vindt-klomp-goud-goldrepublic
Man vindt enorme goudklomp van 4,6kg en slaat de jackpot
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
Magazijnmanager wordt miljonair: crypto investering steeg x1200
crypto-belasting-toezicht
Nederlandse crypto houders opgelet: Belastingdienst gaat strenger optreden
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
Man koopt goedkoop schilderij, blijkt Rembrandt van €17 miljoen te zijn
eddy-crypto-miljonair-tiener
Crypto-miljonair Eddy begon met €93 op 15-jarige leeftijd
Advertisement
Advertisement