Kevin Schijven Kevin Schijven
29/01/2024 11:14 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 29/01/2024 10:44

Crypto platform voor karaoke gehackt, leidt tot miljoenenroof

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hackean plataforma crypto de karaokes y acaba en robo multimillonario

Foto: Heng Lim/Shutterstock

Afgelopen weekend werd wederom een platform in de crypto wereld gehackt. Ditmaal betreft het een merkwaardig crypto-platform, genaamd ‘Somesing.’

Somesing is een Zuid-Koreaans sociaal mediaplatform dat draait op blockchain-technologie en compleet gericht is op karaoke.

🚀 Alle Nederlanders krijgen 750.000 PEPE gratis van Nederlands platform
  • Advertentie
  • Anycoin Direct

Somesing, een crypto platform voor karaoke

Dat lees je goed, Somesing is een crypto-platform voor karaoke. Het stimuleert gebruikers karaoke opnames te uploaden en te delen op het platform in ruil voor SSX tokens.

Zij kunnen deze SSX tokens vervolgens doneren aan hun favoriete karaokezangers. De zangers ontvangen zelf 60% van de donaties, de rest wordt gebruikt voor het betalen van auteursrechten en het onderhoud van de gemeenschap.

Het karaokeplatform kondigt echter op 28 januari middels een persbericht aan dat het afgelopen weekend is gehackt.

Advertentie

Bijna $12 miljoen aan crypto gestolen door hacker (s)

Het platform meldt dat op 27 januari maar liefst 730 miljoen SSX tokens zijn gestolen ter waarde van ongeveer 11,58 miljoen dollar, of 10,69 miljoen euro.

De SSX tokens waren niet van gebruikers gestolen. 226 miljoen tokens waren in het bezit van Somesing zelf terwijl de overige 504 miljoen tokens nog niet in omloop waren gebracht. Het plan was om pas eind 2025 deze tokens op de markt te brengen.

Somesing meldt dat het incident al is doorgegeven aan de cyberafdeling van de Zuid-Koreaanse politie en het ook van plan is om Interpol te waarschuwen.

De grootste crypto exchanges van Korea, zoals Upbit, Bithumb en Coinone hebben op verzoek van Somesing de handel in SSX tokens opgeschort. Het vraagt ook internationale beurzen om de handel in SSX stil te leggen.

Somesing stelt dat de aanval het werk is van professionele hackers en dat niemand van het eigen team betrokken is geweest bij de hack.

“Het is bevestigd dat het hackincident geen verband houdt met enig lid van het Somesing team, en er wordt aangenomen dat het is uitgevoerd door professionele hacker(s) die gespecialiseerd is (zijn) in het hacken van virtuele activa, gezien de methoden.”

Het karaokeplatform is van plan om de activa te bevriezen en juridische stappen te ondernemen zodra de dader(s) is geïdentificeerd, aldus het persbericht. Somesing verzoekt tot slot de hacker om de gestolen tokens terug te geven.

“Tot slot willen we graag onze boodschap overbrengen aan de criminele persoon of groep die de hack heeft uitgevoerd. We zijn van plan een onderzoek naar deze hackzaak aan te vragen bij binnenlandse en buitenlandse instanties zoals de Koreaanse Cyberonderzoekseenheid en Interpol. Daarom dringen we sterk aan op de vrijwillige teruggave van de gehackte activa.”

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Kevin Schijven is sinds mei 2018 werkzaam bij Crypto Insiders en vervult daar de rol van (eind)redacteur. Met een achtergrond in ICT en bedrijfskunde, gevolgd door rechten en criminologie aan de Vrije Universiteit, brengt hij een unieke mix van vaardigheden mee. Zijn interesse in cryptocurrency ontstond door de potentie om een bedrijf op te bouwen rond nieuwe technologie. Kevin heeft inmiddels duizenden artikelen geschreven en is gespecialiseerd in het laatste crypto nieuws.

Net binnen
Trending
bekende-nederlander-verliest-crypto-vermogen-wilfred-genee
Bekende Nederlander verliest vermogen aan Bitcoin, ‘slechtste week ooit’
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Dit is hoe iedereen (zonder stress) winst kan maken op de cryptomarkt
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economische scenario af
Bitcoin stormt mogelijk op perfect economisch scenario af
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Fetch.ai (FET) kan met 85% exploderen na langverwachte AI-fusie
Grote leegloop bij bitcoin miners op komst, zegt bankgigant JPMorgan
Bitcoin stijging zal van korte duur zijn, volgens mega-bank
Advertentie

Trending Altcoin nieuws

Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Afgelopen 2 jaar wekelijks €25 aan solana kopen: het bizarre resultaat
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin - bewezen aanpak
Duizenden euro’s winst met €25 per week aan dogecoin – bewezen aanpak
Waarom BlackRock plots tienduizenden dollars aan meme crypto bezit
Solana memecoin explodeert 7.100%: Experts waarschuwen voor risico’s
Advertentie