Kevin Schijven Kevin Schijven
27/10/2019 18:45 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 27/10/2019 18:45

Downtrend Litecoin (LTC) zet door, hash rate met 60% gedaald sinds halving

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Downtrend Litecoin (LTC) zet door, hash rate met 60% gedaald sinds halving

Litecoin (LTC) had met 2018, net als de meeste andere cryptocurrencies, een zwaar jaar achter de rug. In 2019 steeg de koers van LTC weer behoorlijk en piekte de prijs rond $140 eind juni, een waarde die de altcoin al meer dan een jaar niet meer had gezien.
In augustus dit jaar vond een zogenaamde halving plaats, wat betekent dat de beloningen voor het minen gehalveerd werden van 25 LTC naar 12,5 LTC per block. Zo’n halving gaat vaak gepaard met een stijging van de koers en dit was ook de verwachting voor litecoin maar dat bleef uiteindelijk uit.
Drie maanden later is de prijs van LTC inmiddels met zo’n 40% gedaald naar ongeveer $57,5 op het moment van schrijven. De hash rate, oftewel de snelheid van het minen, is zelfs met 60% gedaald sinds de halving. Dat blijkt uit data van BitInfoCharts op 27 oktober.
Het lijkt erop dat miners massaal het minen van litecoin aan het opgeven zijn, wat een zeer slecht teken voor de altcoin kan zijn. Een dalende hash rate betekent dat er minder participatie is wat kan leiden tot een onveiliger netwerk. Volgens BitinfoCharts is de winstgevendheid voor het minen van litecoin zelfs nog nooit zo laag geweest.
Ook tijdens de recente rally, waarbij bitcoin (BTC) van $7.400 kort boven $10.000 uitkwam en vervolgens weer omlaag corrigeerde naar $9.250, deed niet veel voor litecoin. LTC steeg even kort naar $59,5 en daalde vervolgens weer terug naar af.
De interesse in litecoin, dat ook wel het “zilver tegenover bitcoins goud” wordt genoemd, lijkt lager te zijn dan ooit. In augustus gaf oprichter Charlie Lee in uitgelekte berichten toe dat ontwikkelaars niet geïnteresseerd lijken te zijn om aan litecoin-projecten te werken.
Ook gaan er veel verhalen rond dat de Litecoin Foundation, de stichting achter de zesde grootste cyptocurrency, geen geld meer heeft. Dat ontkende Lee onlangs tijdens de achtste verjaardag van de altcoin en noemde de verhalen fear, doubt and uncertainty (FUD).
Benieuwd wat Crypto Insider David van de markt vindt? Klik dan hier om in zijn net verschenen wekelijkse column te lezen over zijn plan en verwachtingen.
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie