Kevin Schijven Kevin Schijven
18/04/2021 07:12 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 18/04/2021 07:12

Edward Snowden verkoopt NFT voor bijna $5,5 miljoen aan ethereum (ETH)

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Edward Snowden NFT verkoopt voor bijna $5,5 miljoen aan Ethereum (ETH)

Edward Snowden, de beroemde klokkenluider die in 2013 geheime documenten uitlekte over de spionageactiviteiten van de Amerikaanse National Security Agency (NSA), heeft nu ook een non-fungible token (NFT) verkocht.

De NFT is op aftstand een foto portret van Snowden, oorspronkelijk gemaakt door fotograaf Platon. Zoom je in, dan zijn documenten te zien van een rechterlijke beslissing van het Amerikaanse gerechtshof uit 2015 van de zaak tussen ACLU en Clapper.

Het gerechtshof oordeelde destijds dat het massaal bespioneren van Amerikanen door de NSA, als eerst dus onthuld door Snowden, illegaal is. Het NFT kunstwerk heeft de naam “Stay Free.” Klik hier om meer te lezen wat NFT’s precies zijn.

Het kunstwerk werd via de Foundation.app marktplaats verkocht voor maar liefst 2.224 ethereum (ETH) ter waarde van bijna $5,5 miljard. De NFT is gekocht door een zogeheten decentralized autonomous organization (DOA), genaamd PleasrDOA. Het gaat om een groep fans van ‘pplpleaser,’ die vorige maand gezamenlijk een NFT kochten van de artiest.

De opbrengsten van deze NFT verkoop zullen gaan naar de Freedom of the Press Foundation, een non-profit organisatie gewijd aan de vrijheid van de pers en de vrijheid van meningsuiting, opgericht in 2012. Snowden werd in 2016 president van deze organisatie en zit nog steeds in Rusland ondergedoken.

De Stay Free NFT is een van de duurste NFT verkopen tot nu toe, buiten enkele CryptoPunks na. Het kunstwerk van Beeple, dat voor 69 miljoen verkocht, blijft vooralsnog de duurste.

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Advertentie
Advertentie