Timo Bult Timo Bult
30/12/2020 12:19 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/12/2020 12:19

Ethereum (ETH) 700% in de plus en andere grote ontwikkelingen in 2020!

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum (ETH) 700% in de plus en andere grote ontwikkelingen in 2020!

Foto: leksiv/Shutterstock

Het was een volatiel jaar voor Ethereum (ETH) getekend door de opkomst van Decentralized Finance (DeFi) en natuurlijk de eerste stap van de grote Ethereum 2.0 update. In dit artikel blikken we terug op de grootste ontwikkelingen omtrent Ethereum en de ethereum koers!

De opkomst van DeFi

DeFi is de sector die om gedecentraliseerde financiële producten draait. Gebruikers kunnen er onder andere geld lenen en uitlenen waarbij geen centrale partij nodig is zoals een bank. Ethereums blockchain is ideaal voor dit doeleinde aangezien smart contracts essentieel zijn om dergelijke processen te kunnen faciliteren.
DeFi bracht heel veel nieuwe gebruikers naar Ethereum. Zij maakten massaal gebruik van gedecentraliseerde exchanges als Uniswap en andere protocollen, allen gebaseerd op Ethereum. Terwijl dit natuurlijk goed nieuws is, zorgde het in de loop van 2020 ook voor problemen. Door de enorme toestroom van nieuwe gebruikers en het stijgende aantal transacties stegen de transactiekosten namelijk enorm. Dit zorgde vervolgens ook voor problemen bij andere projecten die op Ethereum gebaseerd zijn.

Lancering Ethereum 2.0 Genesis

Het laatste deel van 2020 werd voor Ethereum getekend door de lancering van Ethereum 2.0. De nieuwe upgrade brengt uiteindelijk de overstap naar het Proof-of-Stake (PoS) protocol dat het netwerk vele malen efficiënter moet maken doordat miners niet langer ingewikkelde rekensommen hoeven op te lossen om transacties te verwerken. Gebruikers kunnen dan namelijk hun ETH staken waarna zij transacties mogen verwerken. Hiervoor ontvangt men een kleine vergoeding.
Op 1 december werd de eerste stap gezet voor de lancering van dit netwerk. Toen werd namelijk de Genesis (het eerste blok) van de Beacon Chain verwerkt. Dit is de officiële start van een lang proces dat het netwerk nu ingaat om de overstap te kunnen bewerkstelligen!

De ETH koers in 2020

Ten slotte blikken we kort terug op de koersontwikkelingen van ethereum in 2020. ETH begon het jaar goed. ETH was op 1 januari zo’n $130 waard en steeg in de weken erop tot een hoogtepunt van net geen $300. Toen kwam de alombekende crash als gevolg van de uitbraak van het coronavirus.
Net als bij bitcoin (BTC) en vrijwel de hele cryptomarkt zorgde dit voor een enorme crash. Ethereum zakte terug tot een dieptepunt van $90. In de maanden erop was het herstel echter sterk, en dat is een understatement. 12 maanden na de crash staat ETH namelijk boven de $700, een toename van meer dan 700%!

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Advertentie
Advertentie