Kevin Schijven Kevin Schijven
09/06/2021 15:06 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 09/06/2021 15:06

Ethereum oprichter Vitalik Buterin onthult dat hij miljoenen verdiende met zijn Dogecoin (DOGE) investering

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Ethereum oprichter Vitalik Buterin onthult dat hij miljoenen verdiende met zijn Dogecoin (DOGE) investering

Foto: leksiv/Shutterstock

Vitalik Buterin, oprichter van Ethereum (ETH), sprak vorige week met Lex Fridman in zijn podcast over een reeks van verschillende onderwerpen uit de cryptocurrency industrie. Onder andere stelde Buterin dat hij vrede had gesloten met Cardano (ADA) oprichter Charles Hoskinson.

Buterin onthulde daarnaast dat hij in 2016 $25.000 in Dogecoin (DOGE) investeerde. Deze investering was begin dit jaar plotseling meer dan $4 miljoen waard en, zoals gewoonlijk, doneerde hij de helft aan goede doelen.

“In het begin namen mensen het niet serieus. Ik herinnerde me dat ik bij mezelf dacht, hoe ga ik mijn moeder uitleggen dat ik zojuist $25.000 in Dogecoin heb geïnvesteerd. Het enige interessante aan deze munt is een logo van een hond. Maar het was een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan.”

Buterin geeft toe dat hij verrast was over de enorme hype omtrent de altcoin die eind vorig jaar begon met de tweets van Tesla CEO Elon Musk.

“Dat DOGE zo’n groot fenomeen zou worden, waarbij zelfs veel mensen DOGE kennen die nog nooit van Ethereum hadden gehoord, is iets dat ik niet zag aankomen.”

De DOGE koers steeg in een dag met 775% omhoog van $0,0008 naar $0,07.

“Oh mijn god, mijn DOGE is veel waard! Ik belde onmiddellijk een paar van mijn vrienden en ik verkocht de helft van de DOGE en ontving $4,3 miljoen. Ik schonk de winst aan GiveDirectly, en een paar uur nadat ik dit deed, zakte de prijs terug van rond de $0,07 tot $0,04.”

Buterin vond zichzelf even een “geweldige handelaar” totdat bleek dat de prijs vanaf deze $0,04 naar zelfs $0,7 zou stijgen in de komende maanden. Mocht Buterin nog de andere 50% in handen hebben, dan zouden deze inmiddels zo’n $20 miljoen waard zijn.

Buterin werd vorige maand miljardair met zijn bezit aan ether. Ook had hij plotseling een berg aan Shiba Inu (SHIB) tokens in handen, ter waarde van miljarden, waarvan hij een deel aan goede doelen schonk en de rest vernietigde. Buterin haalde onlangs uit naar een opmerking van Musk over de schaling van Dogecoin, maar Musk is nu met hem eens:

Deel dit artikel
Kevin Schijven

Redacteur Kevin hoorde voor het eerst over Bitcoin via WikiLeaks. “Interessant!” dacht hij nog, maar het duurde toch nog een aantal jaar én vergde wat verdieping voordat de potentie van Bitcoin en de achterliggende blockchain-technologie bij hem doordrong.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie