Ivo Melchers Ivo Melchers
30/01/2023 15:01 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 30/01/2023 15:01

Hoe deze man $500.000 verloor in een crypto scam

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Hoe deze man $500.000 verloor in een crypto scam

Foto: Panchenko Vladimir/Shutterstock

Binnen de crypto wereld zijn er tal van manieren waarmee investeerders tot op de dag van vandaag opgelicht worden. Het schaadt niet alleen de algehele industrie, maar veel mensen zien hun zuurverdiende spaargeld op deze manier in rook opgaan.

📈 Nederlanders op Bitvavo of Bybit slaan jackpot: 135% in 6 maanden door Nederlandse AI-trading start-up 🚀
  • Advertentie
  • Diamond Pigs

Slachtoffers crypto scams in 2022

Onlangs kon je in het altcoin nieuws lezen dat een groot gedeelte van alle scams bestaan uit zogeheten phishing scams en rug pulls. Ook kon je eerder lezen dat er in 2022 maar liefst 117.629 nieuwe scam tokens op de markt zijn verschenen. Deze scam tokens worden in de meeste gevallen gebruikt als rug pull of als honeypot.

In 2022 zouden er zelfs meer crypto-investeerders geld hebben verloren aan scams dan de massa-ondergang van crypto-gerelateerde bedrijven en projecten. Het afgelopen jaar stond namelijk voornamelijk in het teken van de teloorgang van het Terra-ecosysteem (LUNA), Three Arrows Capital, Celsius, Voyager en FTX.

Advertentie

Crypto scam op YouTube

De Canadese Stephen Carr heeft in een recent interview aangegeven dat hij al zijn spaargeld, een totaal van bijna $500.000, heeft verloren als gevolg van een crypto scam op YouTube. Het is niet de eerste keer dat YouTube is gebruikt voor dit doeleinde. Sommigen scammers hebben zelfs in het verleden valse opnames geüpload van bekende grootheden als Elon Musk, Bill Gates en Kanye West die dubieuze cryptoprojecten leken te promoten.

De boosdoeners beloofden alle kijkers op YouTube dat ze aanzienlijke winsten konden maken als ze in hun project investeerden. De Canadees vond aanvankelijk niks verdachts en nam contact op met de mensen. Hij begon met een investering van $250 en vergoot de investering kort daarna met $2.500.

Zijn vertrouwen in het project werd vergroot nadat hij onmiddellijk een bedrag van $1.000 kon opnemen. Om die reden besloot Carr om tussen oktober 2022 en januari 2023 bijna $500.000 te investeren in het project.

Zijn eerste twijfels kwamen naar boven op het moment dat hij een gedeelte uit wilde cashen. Hij zag de totale waarde namelijk stijgen tot $1,3 miljoen, maar hij werd gedwongen om een fee van $150.000 te betalen om geld op te kunnen nemen. De fraude heeft hem gedwongen om zijn huis te koop te zetten zodat hij zijn leven kan reorganiseren.

Een belangrijke vuistregel die zeker in crypto geldt is: Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook.

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto miljonair ziet vermogen in één nacht verdampen door crash
Crypto ontbijt: Bitcoin kosten dalen, miners kiezen AI, FTX verkoopt solana
Bitcoin whale ontwaakt na 14 jaar met 90.000.000% winst vlak voor halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin model laat zien hoelang de bullmarkt nog duurt na de halving
Bitcoin stijgt hard voorbij $72.000, markt reageert explosief
Nieuwe cryptomunt ontploft en klimt met 231% op eerste handelsdag
Advertentie
Advertentie