Ivo Melchers Ivo Melchers
02/03/2024 10:59 3 min. leestijd
Bijgewerkt op 02/03/2024 10:53

Memecoin stoot bitcoin van de troon – interesse in crypto neemt toe

icon-altcoins
Altcoin nieuws
Memecoin stoot bitcoin van de troon - interesse in crypto neemt toe

Foto: Nopanan Danhiranwat/Shutterstock

Bitcoin (BTC) stond aan het begin van de week volop in de schijnwerpers dankzij zijn enorme prijsrally. Na het aantikken van 64.000 dollar is de voet van het gaspedaal gehaald, en hebben altcoins de ruimte gekregen om te schitteren. Memecoins laten deze kans niet aan zich voorbij gaan, en op de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo domineren zij de lijst van meest verhandelde munten. Bitcoin wordt zelfs overtroffen door shiba inu (SHIB).

Bitcoin ingehaald door shiba inu

Normaliter wordt bitcoin logischerwijs het meest verhandeld op Bitvavo, de grootste exchange van ons land. Ook de afgelopen week was bitcoin veruit de meest populaire cryptomunt voor Bitvavo-gebruikers. Gisteren liet de exchange op sociale mediaplatform X weten dat 20 procent van al het handelsvolume van de afgelopen week naar ‘s werelds grootste crypto ging.

De afgelopen dag is bitcoin echter ingehaald door shiba inu, de tweede grootste memecoin van de industrie. Op dit moment komt het 24–uurs handelsvolume van SHIB uit op bijna 78 miljoen euro. Daarmee wordt het gigantische bitcoin-handelsvolume van ruim 55 miljoen euro ruimschoots overtroffen.

Shiba inu geniet momenteel van immense populariteit onder gebruikers van Bitvavo dankzij zijn gigantische prijsstijging. De koers van SHIB staat op het moment van schrijven 63 procent hoger dan 24 uur geleden, zelfs nadat het een significante correctie heeft doorgaan. Op zijn piek van vanmorgen stond de prijsstijging gelijk aan 73 procent.

De opwaartse trend van shiba inu werd daarentegen al gelijktijdig met die van bitcoin ingeluid. Sinds maandag, toen de bitcoin koers significant omhoog schoot, is shiba inu al meer dan verdubbeld in waarde. Om precies te zijn is de koers in slechts 6 dagen tijd met grofweg 120 procent gestegen.

Meme crypto stelen de show

Binnen de top vijf meest verhandelde crypto van de afgelopen dag zijn nog meer memecoins te vinden. Op plek 3, onder bitcoin, staat namelijk pepe (PEPE) met een totaal volume van meer dan 46 miljoen euro. Een plek lager staat bovendien floki (FLOKI), dat met een handelsvolume van 45,8 miljoen euro in de nek hijgt van PEPE.

PEPE en FLOKI zijn net als SHIB ontzettend hard gestegen vandaag. PEPE heeft een stijging van meer dan 38 procent doorgemaakt en FLOKI is alleen vandaag al bijna in waarde verdubbeld.

Memecoins trekken de laatste dagen veel aandacht binnen de cryptowereld. De gehele top vijf van sterkste stijgers van de afgelopen week bestaat uit memecoins, variërend van stijgingen tussen de 100 en 300 procent.

Dogwifhat (WIF) is de hardste stijger van de afgelopen week, met een sprong van 328,09 procent. Op plek 2 en 3 staan PEPE en FLOKI met stijgingen van respectievelijk 266,57% en 226,69%. BONK en SHIB staan op de 4e en 5e plek, met stijgingen van meer dan 100 procent.

Tijdelijk 20 euro gratis crypto naar keuze

Ook memecoins kopen met de stijgende populariteit en koersen? In samenwerking met Bitvavo, de grootste cryptocurrency exchange van Nederland, hebben we een speciale deal voor onze lezers.

Meld je vandaag aan bij Bitvavo via de knop hieronder en ontvang 20 euro crypto van jouw keuze cadeau. Plus, je profiteert ook nog eens van nul handelskosten op je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is jouw kans om zonder extra kosten te starten met investeren in de wereld van crypto.

Pak 20 euro gratis

Deel dit artikel
Ivo Melchers

Ivo is zich sinds begin 2021 volop gaan verdiepen in de wereld van cryptocurrencies en de blockchain-technologie. Er ging een hele nieuwe wereld voor hem open en hoe meer hij ging begrijpen, des te meer potentie hij begon te zien in de onderliggende blockchain-technologie. Sinds de eerste dag dat hij in aanraking kwam met cryptocurrencies is hij nooit meer gestopt met het leren hierover. Ook zit Ivo in het laatste jaar van zijn bachelor ‘Economic Psychology’ op de universiteit in Tilburg en gaat hij volgend jaar een aansluitende master doen in dit interessante gebied.

Net binnen
Trending
Crypto update: solana en polkadot schitteren met grote stijgingen
Nieuwe cryptomunt ontploft en stijgt met 35.000% in 1 minuut
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin koers maakt opmerkelijke crash, cryptomarkt hard onderuit
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Advertentie
Advertentie