Home Nieuws Altcoin nieuws Monero (XMR) komt niet op Coinbase, zegt CEO Brian Armstrong

Monero (XMR) komt niet op Coinbase, zegt CEO Brian Armstrong

- Advertentie -

Brian Armstrong, CEO van de grote Amerikaanse cryptocurrency-exchange Coinbase, zegt dat Coinbase geen privacy coins als monero (XMR) zal noteren op de crypto-beurs. Dat meldt de CEO in een interview met Peter McCormack op 24 juli:

In het interview meldt Armstrong dat Coinbase voortaan een terughoudendere opstelling zal innemen tegenover regelgevers en toezichthouders. Armstrong wil namelijk dat de beurs de tand des tijds doorstaat.

Daarom zal Coinbase voorlopig geen privacy coins als het controversiële monero noteren op de beurs. In elke geval niet tot deze meer geaccepteerd zijn bij het grote publiek, zegt Armstrong.

Ik denk dat mensen met voldoende tijd en opleiding er voldoende vertrouwd mee zullen raken. Ik hoop dat privacy coins langzaamaan meer mainstream zullen worden, en misschien ook meer privacy oplossingen voor Bitcoin.

Het gebruik van monero wordt steeds populairder bij illegale activiteiten, omdat transacties, in tegenstelling tot bijvoorbeeld bitcoin (BTC), echt privé zijn. Monero wordt vooral veel gebruikt voor cryptojacking, het overnemen van computers voor illegale cryptocurrency-mining. In mei werden een aantal supercomputers in Europa gehackt voor dit doeleinde.

Coinbase ligt momenteel onder vuur omdat het bedrijf onlangs zijn blockchain-analysesoftware heeft verkocht aan de Amerikaanse geheime dienst. Twee weken geleden verdedigde Armstrong deze beslissing op Twitter.

- Advertentie -

BITCOIN KOPEN

Ad
Bitvavo
Reviewed
€14.349,80 Kopen
1
Bitcoinmeester
Reviewed
€14.394,70 Kopen
2
Bitonic
Reviewed
€14.435,30 Kopen
3
Litebit
Reviewed
€14.456,80 Kopen
4
SATOS
Reviewed
€14.600,10 Kopen
Laatste nieuws
Expert analyses

Bitcoin koers gaat hard! All time high voor het grijpen?

Wat is het toch een feestje om elke week verslag te mogen doen van de ongelooflijke sprongen van de bitcoin koers. Hebben we nog...