Timo Bult Timo Bult
07/10/2019 17:20 2 min. leestijd
Bijgewerkt op 07/10/2019 17:20

"Neerslaan Libra kan gevaar voor nationale veiligheid VS veroorzaken"

icon-altcoins
Altcoin nieuws

Het feit dat de Amerikaanse overheid Facebooks cryptocurrency-project Libra probeert tegen te houden is volgens voormalig medewerker van het Amerikaanse ministerie van justitie, Katie Haun, “gevaarlijk” en kan risico’s vormen voor de nationale veiligheid. Dit stelt Haun in een onlangs verschenen interview met CNBC.
Haun werkte voorheen voor het ministerie van justitie. Om precies te zijn hield zij zich bezig met zaken als terrorisme, de mafia en andere criminele zaken. Dit deed zij voor de National Security Division van het ministerie. Langzaam begon zij zich ook met cryptocurrency bezig te houden. Na haar tijd bij de Amerikaanse overheid is ze aan de slag gegaan als partner van durfkapitaalbedrijf Andreessen Horowitz, een van de bedrijven die onderdeel zijn van de Libra Association.
In het interview met CNBC gaf ze haar kijk op het hele verhaal omtrent Facebooks Libra. Volgens haar is de plotselinge tegenwind voor een crypto-project gevaarlijk:

Ze waren oplettender en ze kregen meer aandacht vanwege het spraakmakende karakter van het project en het feit dat Facebook erbij betrokken was, […] ik denk dat het echt gevaarlijk is. Het is eerlijk gezegd een gevaarlijk precedent om technologie neer te slaan voordat deze überhaupt wordt gebouwd.

Haun stelt verder dat de nationale veiligheid aangetast kan worden als de VS achteropraken ten opzichte van China en Rusland. Die twee landen zijn naar verluidt bezig met het ontwikkelen van hun eigen versie van Libra.
Volgens haar is de opvatting dat technologieprojecten uit Silicon Valley zeer snel willen groeien, daarbij niet omkijken of er dingen misgaan en zo min mogelijk regulering willen een misvatting. Volgens haar willen deze bedrijven best regelgeving aannemen:

Dat is een echte misvatting, omdat de crypto-industrie graag regelgeving zou aannemen, […] Wat ze niet willen, is onzekerheid omtrent regelgeving,

Vorige week werd bekend dat PayPal, een van de grootste bedrijven die onderdeel was van de Libra Association, het project verlaat. Dit nieuws kwam niet geheel onverwachts aangezien PayPal al wegbleef bij een bijeenkomst en eerder aangaf terughoudend te zijn ten opzichte van het project.
Crypto Insider David meldt dat de koers van bitcoin (BTC) zich momenteel op dun ijs begeeft. Lees zijn nieuwste uitgebreide bitcoin (BTC) koers weekanalyse hier!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Facebook– of Twitter. Meediscussiëren? Meld je dan aan voor ons Telegram kanaal.

Deel dit artikel
Timo Bult

Eindredacteur Timo kwam, nadat hij in de begindagen van cryptocurrency er al wat van mee meekreeg, voor het eerst echt in aanraking met de achterliggende blockchain-technologie toen hij voor een groot Fins accountancybedrijf onderzoek deed naar de toepasbaarheid van blockchain voor financiële bedrijven. Later schreef hij zijn Master’s thesis over NFT’s in games.

Net binnen
Trending
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin crasht naar $8.900 op grote cryptobeurs, markt zit vol vragen
Bitcoin koerssignalen suggereren uitbraak naar $50.000
Nieuwe crypto stijgt 12.000% na listing, handelaren happen toe
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Cryptokoers crasht bijna 100% na desastreuze aanval op netwerk
Bitcoin's nieuwe record is historisch signaal voor verdere stijging
Gloednieuwe crypto schiet door het dak en stijgt 1100% & trekt aandacht
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Kleine crypto stijgt 170% op Bitvavo, stoot bitcoin van troon
Advertentie
Advertentie